331
«Ως Κίνημα Αλλαγής, στηρίζουμε την επιλογή της κυβέρνησης στην τμηματική επέκταση των 12 μιλίων» τόνισε ο Γ. Καμίνης | INTIME NEWS / ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ

Καμίνης: «Οταν ο διάλογος δεν φέρνει αποτέλεσμα, υπάρχει το διεθνές δίκαιο»

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2021, 20:27
«Ως Κίνημα Αλλαγής, στηρίζουμε την επιλογή της κυβέρνησης στην τμηματική επέκταση των 12 μιλίων» τόνισε ο Γ. Καμίνης
|INTIME NEWS / ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ

Καμίνης: «Οταν ο διάλογος δεν φέρνει αποτέλεσμα, υπάρχει το διεθνές δίκαιο»

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2021, 20:27

Υπέρ μιας «ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής η οποία οφείλει να υπηρετεί ένα μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, μια στρατηγική, σε συνεννόηση και συνεργασία με τις άλλες δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου» τάχθηκε ο Γιώργος Καμίνης μιλώντας στη Βουλή για τον καθορισμό της αιγιαλίτιδας ζώνης στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου στα 12 ναυτικά μίλια.

«Η εξωτερική πολιτική είναι το κατεξοχήν πεδίο πολιτικής που προσφέρεται για εθνική συνεννόηση» τόνισε ο κ. Καμίνης και συνέχισε: «Ως Κίνημα Αλλαγής, στηρίζουμε την επιλογή της κυβέρνησης στην τμηματική επέκταση των 12 μιλίων, παρά τις επιφυλάξεις για την αλλαγή εθνικής γραμμής. Στηρίξαμε τις συμφωνίες με την Αίγυπτο, την Ιταλία, την παραπομπή μαζί με την Αλβανία σε διεθνές δικαιοδοτικό όργανο».

Αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο βουλευτής Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής  επεσήμανε ότι η εσαεί μετάθεση του ζητήματος στο μέλλον κατά κανόνα απέβη εις βάρος της χώρας και των συμφερόντων της, κάτι που επιβεβαιώνεται το τελευταίο διάστημα και στο ζήτημα της Κύπρου.

 «Ο διάλογος ήταν και θα είναι πάντα προτιμότερος από κάθε άλλη ενέργεια και είναι ένας δρόμος από τον οποίον μόνο να κερδίσουν έχουν οι δύο λαοί. Αλλά διάλογος δεν σημαίνει ότι μπορείς να συζητάς εσαεί για τα πάντα. Οταν ο διάλογος δεν φέρνει αποτέλεσμα, υπάρχει το διεθνές δίκαιο και οι διαδικασίες του» υπογράμμισε ο κ. Καμίνης και αναφέρθηκε στην τουρκική προκλητικότητα: «Η Τουρκία αντιμετωπίζει σήμερα πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα, χάνει παραδοσιακές συμμαχίες, προκαλεί ανταγωνισμούς και φόβους για μεγαλοϊδεατισμό. Προβληματίζει όλο τον κόσμο με την επιθετικότητά της, την ακατάσχετη διεθνή πολυπραγμοσύνη της, την ανάμειξή της σε ζητήματα άλλων χωρών».

Ο Γιώργος Καμίνης χαρακτήρισε «ευνοϊκότερους τους συσχετισμούς σε διεθνές επίπεδο με τη νέα κυβέρνηση στις ΗΠΑ» ενώ έκανε ειδική αναφορά «στις νέες συμμαχίες της χώρας μας, ιδίως με το Ισραήλ, έργο που ξεκίνησε από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου προ δεκαετίας, τις σχέσεις μας με τον Αραβικό κόσμο και βέβαια και μια Ευρώπη που παρά την ατολμία ορισμένων ηγέτιδων χωρών, η πλειονότητα έχει πλέον καλή γνώση της συμπεριφοράς της Τουρκίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...