287
Η απόφαση θα φέρει ταλαιπωρία σε όσους χρησιμοποιούν το τραμ | IntimeNews

Γιατί διακόπτονται τα δρομολόγια του τραμ στο τμήμα Σύνταγμα-Κασομούλη

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2018, 13:00
Η απόφαση θα φέρει ταλαιπωρία σε όσους χρησιμοποιούν το τραμ
|IntimeNews

Γιατί διακόπτονται τα δρομολόγια του τραμ στο τμήμα Σύνταγμα-Κασομούλη

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2018, 13:00

Εκτός λειτουργίας τίθεται μέχρι αύριο Παρασκευή η γραμμή του τραμ από το Σύνταγμα έως τη στάση Κασομούλη, η οποία έχει κατασκευαστεί πάνω στην καλυμμένη κοίτη του Ιλισού και παρουσιάζει επικινδυνότητα εξαιτίας των διαβρώσεων που έχουν παρατηρηθεί.

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης, μέσα σε δύο ημέρες σταματούν να λειτουργούν οι σταθμοί του τραμ από ΦΙΞ έως Λεωφόρο Βουλιαγμένης, Ζάππειο και Σύνταγμα.

Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα διάβρωσης στην επικάλυψη του Ιλισού. Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη και υπάρχει περίπτωση καθιζήσεων, όπως αυτή που καταγράφηκε στο Μοσχάτο όπου άνοιξε τρύπα σε δημόσιο χώρο στάθμευσης δίπλα από τον ΗΣΑΠ.

Μετά απ’ αυτό το περιστατικό έγινε αυτοψία στα κομμάτια του Ιλισού και βρέθηκαν πολλά προβλήματα λόγω διάβρωσης και μηδενικής συντήρησης.

Σε σχετικό ρεπορτάζ της, η kathimerini.gr επισημαίνει ότι «μπορεί η διακοπή να αποφασίζεται για προληπτικούς λόγους, ωστόσο προκαλεί εντύπωση γιατί διατάχθηκε η άμεση αναστολή της κυκλοφορίας του Μέσου από αύριο κιόλας, πριν ακόμη συνταχθεί έστω η προμελέτη για τη συντήρηση της κοίτης του Ιλισού».

Σύμφωνα, πάντα, με τον υπουργό, θα ξεκινήσει άμεσα το έργο της μελέτης με χρηματοδότηση από το υπουργείο Υποδομών σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τη ΣΤΑΣΥ.

Μέχρι να ολοκληρωθούν οι μελέτες και τα έργα, οι σταθμοί του τραμ θα είναι κλειστοί, χωρίς ωστόσο να κλείσουν αυτοκινητόδρομοι και δρόμοι. Όσο για το πόσο θα μείνουν κλειστοί οι σταθμοί, δεν υπάρχει ακόμη εκτίμηση.

Όπως εξήγησε ο κ. Σπίρτζης η απόφαση λαμβάνεται προληπτικά. «Η πολιτεία παίρνει την ευθύνη να σταματήσει τη λειτουργία ενός μέσου μαζικής μεταφοράς. Χωρίς να υπάρχει λόγος πανικού» ανέφερε. Σύμφωνα με τον υπουργό, η απόφαση ελήφθη επειδή το τραμ θεωρείται μεγάλο φορτίο, με ένα μεγάλο τμήμα των γραμμών να είναι ακριβώς πάνω από τον αγωγό.