377
Ο Γερμενής χωρίς μάσκα μέσα στο δικαστήριο | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ IntimeNews

Γερμενής: «Δεν με έπαιρναν σε καμία δουλειά, με πληρώνει ο Λαγός 525 ευρώ»

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2020, 15:37
Ο Γερμενής χωρίς μάσκα μέσα στο δικαστήριο
|ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ IntimeNews

Γερμενής: «Δεν με έπαιρναν σε καμία δουλειά, με πληρώνει ο Λαγός 525 ευρώ»

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2020, 15:37

Η Παρασκευή είναι η ημέρα που οι πρώην «σκληροί» χρυσαυγίτες εμφανίστηκαν στο Εφετείο με σκυμμένα κεφάλια, εκλιπαρώντας για την ανοχή του δικαστηρίου.

Ο κάθε ένας από αυτούς είχε και μία διαφορετική ιστορία να πει. Ο Ηλίας Κασιδιάρης παραπονέθηκε ότι «τον εξοντώνουν», ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος ζήτησε «μια δεύτερη ευκαιρία», ενώ ο Στάθης Μπούκουρας ομολόγησε ότι «δεν ξέρει να κάνει τίποτα άλλο από πίτσες και πεϊνιρλί» (εδώ).

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η απολογία του «Καιάδα» – αυτό ήταν το παρατσούκλι του Γιώργου Γερμενή στο black metal συγκρότημα όπου συμμετείχε.

Ο πρώην βουλευτής, που έχει καταδικαστεί σε 13 έτη κάθειρξη για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης και σε έτος συν 1.000 ευρώ, για παράνομη οπλοκατοχή, βρέθηκε και αυτός την Παρασκευή στο Εφετείο.

ADVERTISING

Ζητώντας την αναστολή της ποινής του, ανέφερε ότι τήρησε τους περιοριστικούς όρους της προηγούμενης ποινής του, ότι έχει δύο ανήλικα παιδιά και ότι κατάφερε να τελειώσει το Πανεπιστήμιο. Δήλωσε, δε, ότι αδυνατούσε να βρει δουλειά και ότι είναι εξωτερικός συνεργάτης του Ιωάννη Λαγού στην ευρωβουλή με μισθό 525 ευρώ.

Στη συνέχεια κατέθεσε και η μητέρα του.

Μάλιστα ο συνήγορος του Γερμενή ζήτησε την επιτήρηση με «βραχιολάκι» του πρώην βουλευτή σε περίπτωση που δεν του χορηγηθεί η αναστολή.

Αναλυτικά όσα υποστήριξε:

«Μετά το 18μηνο στη φυλακή, είχα βαρύτατους περιοριστικούς όρους. Τους τήρησα όλα τα χρόνια. Εχω δυο ανήλικα παιδιά 4 και 8 ετών. Η μεγάλη μου κόρη βίωσε άσχημα την προφυλάκισή μου. Σέβομαι την απόφαση και το δικαστήριό σας, αλλά δεν συμφωνώ με το περιεχόμενό της. Θέλω να παλέψω στο Εφετείο» ανέφερε ο πρώην βουλευτής Γ. Γερμενής προσθέτοντας ότι πέρασε δύσκολα το προηγούμενο διάστημα: «Το τελευταίο τρίμηνο είμαι εξωτερικός συνεργάτης του Λαγού, του ευρωβουλευτή, με μισθό 525 ευρώ. Κατάφερα να πάρω το πτυχίο μου στο Πανεπιστήμιο στην Αρχαιολογία» είπε στο δικαστήριο, συμπληρώνοντας: «Εγώ είμαι αρτοποιός. Δεν βρέθηκε ούτε ένας που να θέλει να με πάρει στη δουλειά του. Ευτυχώς βρέθηκε αυτή η θέση τώρα. Εγώ συντηρώ την οικογένειά μου».

Στη συνέχεια κατέθεσε η μητέρα του Γ. Γερμενή, η οποία αναφέρθηκε στα προβλήματα υγείας του πατέρα του. «Σαν μοναχογιός που είναι, τον βοηθάει πολύ. Από εργασία ξέρω ότι βοηθάει τον Λαγό σαν γραμματειακή υποστήριξη. Ζητάω την κατανόησή σας. Ευχαριστώ πολύ, και την επιείκειά σας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...