226
Η ανακοίνωση στην πύλη εισόδου του αρχαιολογικού χώρου | INTIMEnews

Φοβήθηκαν τους κεραυνούς και έκλεισαν την Ακρόπολη [εικόνες και βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2019, 14:52
Η ανακοίνωση στην πύλη εισόδου του αρχαιολογικού χώρου
|INTIMEnews

Φοβήθηκαν τους κεραυνούς και έκλεισαν την Ακρόπολη [εικόνες και βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2019, 14:52

Με το που πύκνωσαν τα σύννεφα στον ουρανό το μεσημέρι της Πέμπτης, ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης έκλεισε άρον άρον για το κοινό, υπό τον φόβο νέων κεραυνοπτώσεων.

Η τρομακτική εμπειρία της πτώσης του κεραυνού στα εκδοτήρια του Ερεχθείου, το απόγευμα της Τετάρτης, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο γυναίκες αρχαιοφύλακες και δύο τουρίστες (από θραύσματα τζαμιών), ανάγκασε τους υπευθύνους να κλείσουν τον χώρο για τους επισκέπτες για προληπτικούς -όπως είπαν λόγους.

Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού έχει ως εξής:

Κλειστός θα παραμείνει ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης για λόγους ασφαλείας για το υπόλοιπο της ημέρας, καθώς, σύμφωνα με ενημέρωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αναμένεται ισχυρή καταιγίδα στην περιοχή τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν από την πτώση του κεραυνού το απόγευμα της Τετάρτης ήταν μεγάλες, όπως μαρτυρούν και οι εικόνες από το κατεστραμμένο εκδοτήριο (αν και αλεξικέραυνο).

Συγκλονιστικές επίσης ήταν οι μαρτυρίες των δύο τραυματισμένων αρχαιοφυλάκων για τις στιγμές που έζησαν.

«Με χτύπησε μία λάμψη. Έπεσα κάτω. Ήμουν στο φυλάκιο, έβρεχε. Πώς βγήκα δεν ξέρω, με βοήθησε ένας Κινέζος. Είμαι καμένη», περιέγραψε η μία στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star  (δείτε το βίντεο κάτω).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...