174
|

Folli Follie: Δίωξη για κακουργήματα στην οικογένεια Κουτσολιούτσου

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2018, 21:23

Folli Follie: Δίωξη για κακουργήματα στην οικογένεια Κουτσολιούτσου

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2018, 21:23

Ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της απάτης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος άσκησε ο οικονομικός εισαγγελέας στην οικογένεια Κουτσολιούτσου της Folli Follie και σε επτά ακόμη πρόσωπα.

Ολοι οι κατηγορούμενοι είχαν κληθεί να καταθέσουν με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που έχει διαταχθεί.

Σύμφωνα με πηγές η μεν οικογένεια Κουτσολιούτσου στις εξηγήσεις της αρκέστηκε στην ανάπτυξη νομικών θεμάτων οι δε υπόλοιποι (η πλειονότητα τουλάχιστον) εκτιμάται πως «έδειξε» ευθύνες στη μακρινή Ασία και στο γκρουπ του Ομίλου με τις 18 θυγατρικές εταιρείες.

Αμέσως μετά την άσκηση της δίωξης απαγορεύτηκε σε όλους τους κατηγορουμένους η έξοδος από τη χώρα. Η δίωξη αφορά – εκτός από την οικογένεια Κουτσολιούτσου – τρία μέλη του ΔΣ της εταιρείας Folli Follie, του οικονομικού διευθυντή, του επικεφαλής του λογιστηρίου και του ορκωτού λογιστή που έβαλε την υπογραφή του στον ισολογισμό του 2017 καθώς και σε βάρος του επικεφαλής του Ομίλου στην Ασία.

Υπενθυμίζεται ότι για τα πρόσωπα αυτά είχε διαταχθεί η δέσμευση όλων των προσωπικών τραπεζικών λογαριασμών και των θυρίδων τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...