485
Στιγμιότυπο από τα επεισόδια στην Αμφιάλη μετά την πορεία για τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα | Nick Paleologos / SOOC

Σοβαρός τραυματισμός 19χρονης στα επεισόδια για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2018, 21:32
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 19/09/2018, 07:40
Στιγμιότυπο από τα επεισόδια στην Αμφιάλη μετά την πορεία για τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα
|Nick Paleologos / SOOC

Σοβαρός τραυματισμός 19χρονης στα επεισόδια για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2018, 21:32
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 19/09/2018, 07:40

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 21:00 στον Πειραιά, η πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα που πριν πέντε χρόνια, τα ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013, έπεφτε νεκρός από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά στη γειτονιά του, στο Κερατσίνι.

Στην κεφαλή της πορείας μνήμης για τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του βρέθηκαν οι γονείς του.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η πορεία στη μνήμη του αδικοχαμένου μουσικού είχε ως αφετηρία το σημείο της δολοφονίας του. Περισσότερα από 2.000 άτομα κατευθύνθηκαν μέσω κεντρικών οδών του Πειραιά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο κέντρο της πόλης, με την αστυνομική παρουσία να είναι έντονη αλλά διακριτική. Ωστόσο, η ΕΛ.ΑΣ είχε επιστρατεύσει και ελικόπτερο το οποίο πετούσε αδιάκοπα πάνω από τον Πειραιά παρακολουθώντας την κίνηση των διαδηλωτών.

Στην πορεία συμμετείχαν αντιφασιστικές οργανώσεις, φορείς και κόμματα της Αριστεράς, συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου και κάτοικοι της περιοχής.

Λίγο μετά τις 19:30 η πορεία έφτασε στο λιμάνι και κατευθύνθηκε προς το Δημοτικό Θέατρο όπου ήταν παραταγμένες κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ προκειμένου οι διαδηλωτές να μην πλησιάσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Στιγμιότυπο από τα επεισόδια στον Πειραιά
Σοβαρός τραυματισμός στο Αγρίνιο

Μία 19χρονη τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια της πορείας στο Αγρίνιο.

Η κοπέλα, που καθόταν σε παγκάκι στην πλατεία Δημοκρατίας, τραυματίστηκε από βαρύ αντικείμενο, όχι πάντως από φωτοβολίδα, όπως είχε μεταδοθεί.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγρινίου, έχοντας χάσει αρκετό αίμα, αργότερα όμως λόγω της κατάστασής της έχει μεταφερθεί στα Ιωάννινα

Σύμφωνα με τοπικά μέσα φέρει πολλαπλά τραύματα στο πρόσωπο (κακώσεις και κατάγματα) και θα υποβληθεί σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων.

Η πλατεία στο σταθμό του τρένου στο Αγρίνιο μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, με πέτρες και μολότοφ από τη μία και χρήση δακρυγόνων και βομβίδες κρότου λάμψης από την άλλη. Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε προσαγωγές υπόπτων ατόμων.

Μία ώρα μετά (πριν από τις 20:30) η πορεία έφτασε μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά όπου και σταμάτησε λόγω του αστυνομικού φραγμού που απέκλειε τους διαδηλωτές από το να πλησιάσουν στα γραφεία της ΧΑ.

Λίγα λεπτά μετά, μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στην πλατεία Κοραή με τη λήξη της πορείας. Μικρή ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε κατά των ανδρών των ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Οι νεαροί απωθήθηκαν γρήγορα από τις διμοιρίες των ΜΑΤ στα γύρω στενά.

Τελικά, λίγο πριν τις 21:00 ολοκληρώθηκε η πορεία και αποχώρησαν οι διαδηλωτές.

Επεισόδια όμως ξέσπασαν και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο άγαλμα Βενιζέλου, στην Εγνατία, εκεί όπου κατέληξε η πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Τότε, άρχισε η ρίψη αντικειμένων και βομβών μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν παρατεταγμένες κοντά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολούθησε αντεπίθεση των αστυνομικών και άρχισε κυνηγητό στη γύρω περιοχή.

Λίγο νωρίτερα επεισόδια είχαν ξεσπάσει και στο κέντρο της Πάτρας. Στην πορεία συμμετείχαν εκατοντάδες ατόμων. Περίπου 50 άτομα, μέρος των οποίων ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ορισμένα από τα οποία έφεραν ρόπαλα και κράνη, πέταξαν μολότοφ στη διασταύρωση των οδών Ερμού και Μαιζώνος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...