319
Λένα Δροσάκη και Πέτρος Φιλιππίδης. Η κατάθεση της ηθοποιού προκάλεσε την «έκρηξη» του κατηγορούμενου για έναν βιασμό και δύο απόπειρες | CreativeProtagon

Ενταση στη δίκη Φιλιππίδη: «Με προκαλούν, θέλουν να δουν αντίδραση», φώναξε κατά την κατάθεση Δροσάκη

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2022, 12:55
Λένα Δροσάκη και Πέτρος Φιλιππίδης. Η κατάθεση της ηθοποιού προκάλεσε την «έκρηξη» του κατηγορούμενου για έναν βιασμό και δύο απόπειρες
|CreativeProtagon

Ενταση στη δίκη Φιλιππίδη: «Με προκαλούν, θέλουν να δουν αντίδραση», φώναξε κατά την κατάθεση Δροσάκη

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2022, 12:55

Το πρώτο ξέσπασμα στο δικαστήριο είχε την Παρασκευή ο κατηγορούμενος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες, Πέτρος Φιλιππίδης, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της ηθοποιού Λένας Δροσάκη.

Η αφορμή δόθηκε όταν, κατά την εξέτασή της, η ηθοποιός υποστήριξε ότι έχει ακούσει και για άλλη μία περίπτωση σεξουαλικής παρενόχλησης με δράστη τον Πέτρο Φιλιππίδη και θύμα μια άλλη γυναίκα, διευκρινίζοντας όμως ότι δεν μιλά για βιασμό, αλλά ούτε και μπορεί να αποκαλύψει το όνομα του θύματος.

«Νομικά δεν γίνεται αυτό», παρατήρησε η πρόεδρος του δικαστηρίου. «Αν γνωρίζετε κάτι πρέπει να λέτε ονόματα, αλλιώς λέτε “δεν γνωρίζω”», είπε στη μάρτυρα.

«Συγγνώμη δεν ήξερα», ακούστηκε να λέει η Λένα Δροσάκη και τότε πετάχτηκε από το εδώλιο ο κατηγορούμενος Πέτρος Φιλιππίδης φωνάζοντας: «Συγγνώμη; Συγγνώμη;».

Η σύζυγός του, Ελπίδα Νίνου, τον κάλεσε να ηρεμήσει και ακολούθως εκείνος ζήτησε να κάνει μία δήλωση στο δικαστήριο: «Τόσο καιρό με προκαλούν για να έχω αυτή την αντίδραση. Δεν έχω μιλήσει δυο χρόνια. Προκαλούν το οξύθυμο του χαρακτήρα μου. Θέλουν να δουν αντίδραση».

Στην κατάθεσή της η Λένα Δροσάκη υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι ο σύζυγός της, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, συνεργάστηκε με τον Φιλιππίδη επειδή είχαν ανάγκη τα χρήματα, καθώς εκείνη την περίοδο η ίδια είχε διαγνωστεί με καρκίνο.

«Οταν αγοράσαμε σπίτι με τον σύζυγό μου, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, διαγνώστηκα με καρκίνο στο στήθος μετά την εγκυμοσύνη, χρειαζόμασταν λεφτά είχαμε ανάγκη τη δουλειά και έτσι συνεργάστηκε ο σύζυγος μου με Πέτρο Φιλιππίδη στην ΕΡΤ. Τον έπιασε και του είπε ότι τα γνώριζε όλα, αλλά είμαστε επαγγελματίες και έτσι ξεκίνησε τη δουλειά», περιέγραψε.

«Οταν άρχισαν οι έντονες προσεγγίσεις και με πήρε βοηθό και με χάιδευε ο Πέτρος, είπα ότι πρέπει να φύγω […]. Δεν είναι απλό να φύγεις από μια δουλειά και να πας σε μια άλλη. Λίγοι άνθρωποι έχουν τέτοια εξουσία. Αναγκάστηκα να κάνω δολοπλοκία για να φύγω. Η ψυχολόγος μου είπε να μην κάνω πίσω, να τον αντιμετωπίσω, διαφορετικά θα παίρνω χάπια μέχρι τα 70. Οπότε έμεινα εκεί για να τον αντιμετωπίσω […]», κατέθεσε η Λένα Δροσάκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...