318
|

Ενστολο ρατσιστικό μίσος

Ηλίας Κανέλλης Ηλίας Κανέλλης 26 Μαρτίου 2010, 10:47

Ενστολο ρατσιστικό μίσος

Ηλίας Κανέλλης Ηλίας Κανέλλης 26 Μαρτίου 2010, 10:47

«Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι Αλβανέ». Θα γίνει μακελειό, μετά θα εκδικηθώ, όταν θα προσκυνήσετε σημαία και σταυρό» (προς πολίτες της ΠΓΔΜ, Τούρκους και Αλβανούς), «Τους λένε "Σκοπιανούς", τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματ' απ' αυτούς».

Φρικάρατε; Καλώς κάνατε. Και θα φρικάρετε ακόμα περισσότερο όταν μάθετε ότι τα παραπάνω (ρατσιστικά; φασιστικά; γελοία;) συνθήματα τα φώναζαν δυνατά και ρυθμικά, εν παρατάξει, άνδρες των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού στη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου.

 

Τα κατέγραψε ο Δημήτρης Αγγελίδης, τα δημοσίευσε στην Ελευθεροτυπία κι ακόμα δεν έχει γίνει ο κακός χαμός. Ίσα ίσα. Έχουν αρχίσει μάλιστα να πανηγυρίζουν διάφορα φασισταριά στο Ίντερνετ, είτε με πρόσχημα το πατριωτικό φρόνημα, είτε με κανένα πρόσχημα!(Ένας μάλιστα, περιώνυμος, που δημοσιεύει και κρατικές διαφημίσεις -δεν θα σας πω ποιος για να μην αυξήσουμε τα κλικ στη σελίδα του- σημειώνει: «Και να το θυμάστε: θα έρθει η ώρα που θα λογαριαστούμε και με τους «Τούρκους» ανάμεσα μας»)

 

Ο επικεφαλής της διμοιρίας ετέθη ήδη σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε ΕΔΕ.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοϊδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ομάδα της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος φώναξε ακραία ρατσιστικά συνθήματα, όπως καταδεικνύει και σχετικό βίντεο. Επαναλαμβάνω κατηγορηματικά ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν αρμόζουν σε κανέναν ένστολο που έχει ορκιστεί στο Σύνταγμα και στους νόμους του κράτους. Κανείς ανεγκέφαλος δεν έχει το δικαίωμα να αμαυρώνει την υπηρεσία του και τον εορτασμό μιας ιστορικής ημέρας μνήμης με ρατσιστικά συνθήματα μίσους και ξενοφοβίας. Προφανώς και εγείρονται σημαντικά ερωτήματα για το επίπεδο της εκπαίδευσης, για τα επικίνδυνα στερεότυπα που εκκολάπτονται ή ενθαρρύνονται σε κάθε Σώμα που είναι επιφορτισμένο με την ασφάλεια της χώρας. Είναι ανάγκη όμως να διαχωριστεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα από την ακρότητα, το μίσος και το ρατσισμό σε κάθε έκφρασή τους. Αυτοί οι κύριοι δεν έχουν θέση στο Λιμενικό Σώμα.»

 

Δείτε το βίντεο

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News