513
Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος λίγο πριν από την έναρξη της τελευταίας ημέρας της δίκης του στο ΜΟΔ | IntimeNews

Ισόβια και 11,5 χρόνια στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για τη δολοφονία της Καρολάιν

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2022, 16:57
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 16/05/2022 18:10
Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος λίγο πριν από την έναρξη της τελευταίας ημέρας της δίκης του στο ΜΟΔ
|IntimeNews

Ισόβια και 11,5 χρόνια στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για τη δολοφονία της Καρολάιν

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2022, 16:57
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 16/05/2022 18:10

Ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 11 ετών και έξι μηνών, είναι η τελική ποινή που επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, για τη δολοφονία της Καρολάιν, τη θανάτωση του σκύλου της οικογένειας (Ρόξυ) αλλά και για τα άλλα δυο πλημμελήματα που του αποδόθηκαν (ψευδή κατάθεση κατ΄ εξακολούθηση και ψευδή καταγγελία).

Ατάραχος ο 34χρονος πιλότος άκουσε την πρόεδρο να του ανακοινώνει πως η τιμωρία του για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου 2021, είναι η ανώτατη προβλεπόμενη τόσο για την δολοφονία της Καρολάιν (ισόβια) όσο και για την θανάτωση της Ρόξυ (10 χρόνια). Σε αυτά προστίθενται οι ποινές 1 έτους και 3 ετών αντίστοιχα για τις ψευδείς καταθέσεις και καταγγελίες μετά την πράξη.

Αναφορικά με τη χρηματική ποινή το δικαστήριο αποφάσισε πάλι ομόφωνα ότι θα πρέπει να του επιβληθεί χρηματική ποινή 21.000 ευρώ.

Η απόφαση είναι ομόφωνη, όπως και ομόφωνη είναι και η απόφαση περί μη αναγνώρισης ελαφρυντικών στον κατηγορούμενο.

Νωρίτερα, την ενοχή του πιλότου για το έγκλημα των Γλυκών Νερών, που συγκλόνισε τη χώρα τον Μάιο του 2021, αποφάσισε ομόφωνα το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Υστερα από διάσκεψη περίπου δύο ωρών, το δικαστήριο κήρυξε τον 34χρονο πιλότο ένοχο για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, θανάτωσης ζώου συντροφιάς, καθώς και για τα πλημμελήματα της ψευδούς καταγγελίας και της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση.

Το δικαστήριο με την απόφασή του απέρριψε κάθε ισχυρισμό του πιλότου περί βρασμού ψυχικής οργής κατά τη δολοφονία της 19χρονης Καρολάιν Κράουτς.

Ο κατηγορούμενος άκουσε την απόφαση δικαστών και ενόρκων χωρίς να αντιδράσει. Ακόμη το δικαστήριο απέρριψε την ένσταση της υπεράσπισης ώστε να μη συνεκτιμηθεί η κατάθεση της Ελένης Μυλωνοπούλου, συμβούλου ψυχικής υγείας, η οποία παρακολουθούσε το ζευγάρι.

Ισόβια για την ανθρωποκτονία ζητά η εισαγγελέας

Να επιβληθούν ισόβια στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για τη δολοφονία της Καρολάιν ζήτησε η εισαγγελέας. «Δεν υπάρχει πιο δίκαιη ποινή, πιστεύω» είπε.

Για την κακοποίηση και τη δολοφονία του σκυλιού της οικογένειας, η εισαγγελέας πρότεινε ποινή κάθειρξης δέκα ετών και χρηματική ποινή 400 μονάδων επί 50 ευρώ ημερησίως. Για την τρίτη πράξη, αυτή της ψευδούς κατάθεσης, η εισαγγελέας ζήτησε φυλάκιση ενός έτους και χρηματική ποινή 260 μονάδων επί 10 ευρώ ημερησίως. Και για το τελευταίο πλημμέλημα, η εισαγγελέας ζήτησε φυλάκιση ενός έτους.

Νωρίτερα, το δικαστήριο αποφάσισε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Η πρόεδρος ανέφερε ότι θα υπάρξει πλήρης αιτιολογία για αυτή την απόφαση, πλην όμως όπως είπε για το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, το δικαστήριο έλαβε υπόψη του την σχετική απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου. Ακόμη, το δικαστήριο συνεκτίμησε και τη στάση του κατηγορουμένου, ότι αγόρασε οικόπεδο στο όνομά του με 50.000 χιλιάδες ευρώ από την οικογένεια του θύματος. «Αυτό δεν αποτελεί μια έντιμη στάση» είπε η πρόεδρος.

Για το δεύτερο ελαφρυντικό, αυτό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, το δικαστήριο έλαβε υπόψη του τις 37 ημέρες που ακολούθησαν του εγκλήματος με τη σκηνοθεσία που είχε στήσει ο κατηγορούμενος προκειμένου να πείσει ότι η Καρολάιν έπεσε θύμα ληστών που μπήκαν στο σπίτι τους. «Ένας χρόνος είναι πολύ λίγος για να υπάρξει μεταστροφή του κατηγορούμενου» επισήμανε ακόμη η πρόεδρος.

Και προσέθεσε: «Ακόμη, ο κατηγορούμενος δεν μας προσκόμισε έγγραφο ότι μέσα στις φυλακές δεν διέπραξε κάποια πράξη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...