574
Τρεις νεαροί που παρακολούθησαν την αγαπημένη τους ομάδα | ,

Βλέποντας ένα ντέρμπι από την «κερκίδα των παιδιών»

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2016, 17:41
Τρεις νεαροί που παρακολούθησαν την αγαπημένη τους ομάδα
|,

Βλέποντας ένα ντέρμπι από την «κερκίδα των παιδιών»

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2016, 17:41

Κυριακή 15 Μαΐου και η θύρα 6 του γηπέδου Απόστολος Νικολαΐδης είχε γεμίσει από νωρίς με παιδικές φωνές. Δεκάδες πιτσιρίκια με πράσινες μπλούζες ανέβαιναν τρέχοντας τα σκαλοπάτια του γηπέδου. Αρκετές αναμνηστικές φωτογραφίες με την μακέτα ενός ποδοσφαιριστή και μία, δύο ή τρεις ζωγραφιές στο χέρι. Ενα διαφορετικό απόγευμα στις κερκίδες ενός ντέρμπι.

Την ώρα που μέσα στον αγωνιστικό χώρο, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ έκαναν την καθιερωμένη προθέρμανση, στα καθίσματα της θύρας 6 χώνονταν οι λιλιπούτιοι φίλαθλοι. Η ώρα περνούσε, o ήλιος χανόταν πίσω από τα γύρω κτίρια της Αθήνας και η θύρα «6» μετατρεπόταν σταδιακά σε «παιδική κερκίδα».

Συγκεκριμένα 50 μικροί φίλοι του Παναθηναϊκού –μαζί με τους γονείς τους- συμμετείχαν στη νέα χρήσιμη πρωτοβουλία του ΟΠΑΠ που δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά και γονείς, σε όλη την Ελλάδα, να παρακολουθήσουν από κοντά την αγαπημένη τους ποδοσφαιρική ομάδα.

W2IP4032
Οι ζωγραφιές στο χέρι λίγη ώρα πριν τον αγώνα

Οι πιτσιρικάδες που έφταναν στην ειδικά διαμορφωμένη κερκίδα, συναντούσαν τη μασκότ της συγκεκριμένης δράσης. Η αναμονή τους για την έναρξη του παιχνιδιού αλλά και του δευτέρου ημιχρόνου δεν ήταν καθόλου βαρετή αφού οι άνθρωποι του ΟΠΑΠ απασχολούσαν τους μικρούς φιλάθλους με διάφορες δραστηριότητες και διαγωνισμούς.

Ανάμεσα στους μικρούς που επωφελήθηκαν από το πρόγραμμα του ΟΠΑΠ ήταν και ο Νικόλας. Με τον ενθουσιασμό των έξι του χρόνων, ανέβηκε τρέχοντας τα σκαλιά. Ηταν η τρίτη φορά που πηγαίνει στο γήπεδο για να παρακολουθήσει την αγαπημένη του ομάδα. Οταν τον ρωτήσαμε για το σκορ, δεν σκέφτηκε ιδιαίτερα: «Θα κερδίσουμε 6-1».

20160515_192655
Και μία αναμνηστική φωτογραφία με το σώμα ενός ποδοσφαιριστή

Με το σφύριγμα της λήψης του πρώτου ημιχρόνου, οι μικροί φίλαθλοι της θύρας 6 έτρεξαν γρήγορα προς την έξοδο. Εκεί πραγματοποιήθηκε η κλήρωση όπου αρκετοί κέρδισαν πλούσια δώρα. Φανέλες, αθλητικά είδη και η μοναδική δυνατότητα να συνοδεύσουν του παίκτες του Παναθηναϊκού στο γήπεδο σε έναν από τους επόμενους εντός έδρας αγώνες.

W2IP4180
Η κλήρωση στο ημίχρονο του αγώνα

Η δράση του ΟΠΑΠ έκανε εντυπωσιακή πρεμιέρα. Θα συνεχιστεί σε αρκετούς αγώνες των φετινών πλέι – οφ της Σούπερ Λιγκ. Στόχος των οργανωτών είναι η συγκεκριμένη «κερκίδα για παιδιά» να γίνει θεσμός και να υπάρχει κάθε αγωνιστική σε όλο και περισσότερα γήπεδα σε όλη την Ελλάδα.

Με αυτόν τον τρόπο οι γονείς θα έχουν την δυνατότητα να συνοδεύσουν τα παιδιά τους σε μία «φιλική» και ασφαλή κερκίδα όπως παλιά. Οι μικροί φίλαθλοι από την πλευρά τους θα απολαμβάνουν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα μαζί με πολλές δραστηριότητες ενώ το ίδιο το εγχώριο ποδόσφαιρο θα «κερδίσει» δεκάδες παιδικά χαμόγελα που θα δώσουν ζωή στις πολύπαθες ελληνικές κερκίδες.

20160515_192719
Ενας μικρός Σισσέ στην κερκίδα του Απόστολος Νικολαΐδης

*Info
Πώς θα πάτε στην παιδική κερκίδα ΟΠΑΠ:
– Κάθε εβδομάδα πενήντα εισιτήρια – προσκλήσεις θα διατίθενται σε παιδιά για την παιδική κερκίδα ΟΠΑΠ, κατόπιν κλήρωσης. Η είσοδος και η συμμετοχή στις δραστηριότητες γίνεται αποκλειστικά με τους γονείς και αφορά επιλεγμένα γήπεδα σε όλη τη χώρα. Σε πρώτη φάση οι ομάδες που προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα κατά τη διάρκεια των playoffs,  είναι η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και ο Πανιώνιος. Με την έναρξη του νέου πρωταθλήματος το πρόγραμμα θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα και σε πολλές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις. Η παιδική κερκίδα ΟΠΑΠ βρίσκεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που επιτρέπει την ασφαλή και ομαλή παρακολούθηση των αγώνων.
– Η δήλωση συμμετοχής γίνεται τηλεφωνικά στο 210.6784358 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 10.00-18.00) και μέσω αποστολής email στο [email protected] .

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...