386
Ο πατέρας Αντώνιος σε παλαιότερη φωτογραφία | Youtube

Εμφανίστηκε -μέσω του δικηγόρου του- ο π. Αντώνιος: Επίθεση σε κυβέρνηση και Ιερώνυμο

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2022, 14:53
Ο πατέρας Αντώνιος σε παλαιότερη φωτογραφία
|Youtube

Εμφανίστηκε -μέσω του δικηγόρου του- ο π. Αντώνιος: Επίθεση σε κυβέρνηση και Ιερώνυμο

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2022, 14:53

Με αιχμές κατά της Εκκλησίας, της κυβέρνησης και του νέου διοικητικού συμβουλίου της «Κιβωτού του Κόσμου» τοποθετήθηκε δημόσια για πρώτη φορά ο δικηγόρος του πατρός Αντωνίου, Θρασύβουλος Κονταξής.

Ο δικηγόρος δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη καταγγελία που να έχει φτάσει στις αρμόδιες αρχές κατά του πατρός Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, ούτε έχουν κληθεί για απολογία.

«Το αβυσσαλέο μίσος της επίσημης Ελληνικής Εκκλησίας για το έργο της “Κιβωτού” συνάντησε την εκλογική αγωνία της κυβέρνησης, η οποία με ένα εγκάθετο ΔΣ, πρόεδρος του οποίου είναι μία κυρία εφοπλιστής, χωρίς καμία προειδοποίηση, παράνομα και αυθαίρετα κλείδωσαν και πέταξαν κυριολεκτικά στον δρόμο την οικογένεια του πατρός Αντωνίου, ο οποίος επιστρέφοντας από ραντεβού δεν μπόρεσε να μπει καν στο γραφείο του», ανέφερε ο κ. Κονταξής. (σσ: Σημειωτέον ότι η «κυρία εφοπλιστής» Αλεξάνδρα Μαρτίνου είναι εδώ και πολλά χρόνια πρόεδρος  και «ψυχή» της εξαιρετικά δραστήριας και αποτελεσματικής Ενωσης Μαζί για το Παιδί)

Ο δικηγόρος πρόσθεσε ότι θα συναντηθεί τη Δευτέρα με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο και θα του ζητήσει να παρέμβει τόσο για το θέμα της απαγόρευσης εισόδου του πατρός Αντωνίου και της πρεσβυτέρας από τη δομή του Κολωνού, όσο για τα δημοσιεύματα για την υπόθεση της «Κιβωτού».

«Θα υποβληθεί και έγκληση για συγκεκριμένα αδικήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την εισαγγελική απόφαση να απομακρυνθούν ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα από τις δομές της «Κιβωτού», ο κ. Κονταξής σημείωσε ότι αυτό είναι τελείως παράνομο και ότι δεν υπήρξε καμία ειδοποίηση.

Υποστήριξε ακόμη ότι άλλαξαν οι κλειδαριές στον Κολωνό – όπου έμενε η οικογένεια του ιερέα – με αποτέλεσμα να μη μπορούν να πάρουν ούτε τα πράγματά τους.

«Είναι ανέστιοι, δεν έχουν επίσημη κατοικία ούτε περιουσιακά στοιχεία όπως γράφεται. Έμεναν μόνιμα στον Κολωνό», είπε ο δικηγόρος, απαντώντας σε ερωτήσεις για ένα σπίτι στη Ραφήνα που φέρεται να ανήκει στην πρεσβυτέρα.

Τέλος, σχολιάζοντας δημοσιεύματα με φερόμενες δηλώσεις του πατρός Αντωνίου, ο δικηγόρος ξεκαθάρισε ότι ούτε ο πατέρας Αντώνιος ούτε η πρεσβυτέρα έχουν προβεί σε καμία δήλωση.

«Κοιμήθηκαν στο αυτοκίνητο»

«Βιώνουμε μία κατάσταση πλήρους κατάχρησης του κράτους δικαίου, ευθείας παραβίασης του τεκμηρίου αθωότητας, παρατεταμένης κατάστασης ανθρωποφαγίας για έναν άνθρωπο, που έχει δηλώσει ευθύς εξαρχής ότι είναι αθώος», δήλωσε από την πλευρά του ο δεύτερος συνήγορος του πατρός Αντωνίου, Ιωάννης Κώτσος.

Όπως είπε, ο ιδρυτής της «Κιβωτού» και η σύζυγός του έχουν δηλώσει εξαρχής ότι είναι στη διάθεση των αρχών και δεν έχουν τελέσει καμία πράξη από αυτές που καταγγέλλονται.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News