191
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος | ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ IntimeNews

Εκτάκτως στην Αθήνα αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2018, 11:24
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
|ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ IntimeNews

Εκτάκτως στην Αθήνα αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2018, 11:24

Αντιπροσωπεία Ιεραρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα προκειμένου να συναντηθεί με κυβερνητικούς εκπροσώπους για να ενημερωθεί για τις θέσεις της κυβέρνησης που αφορούν την Συνταγματική Αναθεώρηση, την εκκλησιαστική περιουσία και την μισθοδοσία του κλήρου.

Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με το vimaorthodoxias.gr, δεν αμβλύνει την δυσφορία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου για την μη ενημέρωσή του περί των συζητήσεων, αλλά και του κειμένου συμφωνίας μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, στις 27 Νοεμβρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η Ιερά Σύνοδος και από τις αποφάσεις που θα ληφθούν θα κριθεί και η στάση του Οικουμενικού Θρόνου για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο, κύκλοι του Οικουμενικού Πατριαρχείου αναφέρουν, ότι είναι θεσμική υποχρέωση η ενημέρωση του Οικουμενικού Πατριάρχη, εφόσον τα ζητήματα αφορούν ενέργειες που θα έχουν επίπτωση σε επαρχίες της Ελλάδος, οι οποίες υπάγονται στην πνευματική δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ταυτόχρονα υποστηρίζουν ότι η ενημέρωση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου θα έπρεπε να είχε γίνει από την πρώτη στιγμή, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζουν ότι το πρόσφατο ταξίδι του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου στο Φανάρι δεν είχε ουσιαστικά αποτελέσματα.

Μέχρι τώρα πάντως, δεν έχει διευκρινιστεί αν η Πατριαρχική Αντιπροσωπεία θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...