1223
«Καζαντζόγλου, δεν τον ήξερες ρε;» φώναξε η Μάγδα Φύσσα στον κατηγορούμενο όταν τον άκουσε να λέει πως δεν γνώριζε τον γιο της | INTIMEnews

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η «κακιά στιγμή» (του Ρουπακιά) και η σημαία των SS που ήταν «για χλευασμό»!

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2019, 16:34
«Καζαντζόγλου, δεν τον ήξερες ρε;» φώναξε η Μάγδα Φύσσα στον κατηγορούμενο όταν τον άκουσε να λέει πως δεν γνώριζε τον γιο της
|INTIMEnews

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η «κακιά στιγμή» (του Ρουπακιά) και η σημαία των SS που ήταν «για χλευασμό»!

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2019, 16:34

Ανατριχίλα και αγανάκτηση προκάλεσαν στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οι απαντήσεις που έδωσε κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Ιωάννης Καζαντζόγλου, το μέλος της οργάνωσης που φέρεται ως συνοδηγός στο όχημα του δολοφόνου Ρουπακιά.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασής του από το δικαστήριο, ο Καζαντζόγλου δέχθηκε σειρά ερωτήσεων για διάφορες δικογραφίες που έχουν συσχετιστεί με την εγκληματική οργάνωση, με τον ίδιο να αμφισβητεί την αξιοπιστία των προστατευόμενων μαρτύρων, οι οποίοι έχουν υποστηρίξει πως η Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας είχε στοχοποιήσει τον Παύλο Φύσσα.

Ο κατηγορούμενους χαρακτήρισε τους μάρτυρες προβληματικούς, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Ο ένας προστατευόμενος είτε εκπροσωπεί πολιτικά συμφέροντα είτε έχει πάρει χρήματα. Είναι ψυχοπαθής, έχει νοσηλευτεί. Τον ξέρουμε ποιος είναι. Ο άλλος μάρτυρας είναι φαντασιόπληκτος. Κυκλοφορούσε σαν μπράβος. Εδώ πήγε και είπε πως ήταν στη δολοφονία του Φιλόπουλου και τον μάζεψαν σηκωτό, χωρίς να είναι. Έτσι τα λέει».

Ο Καζαντζόγλου υποστήριξε δεν γνώριζε τον Παύλο Φύσσα – σε έναν ισχυρισμό που προκάλεσε την αντίδραση της μητέρας του δολοφονηθέντος, Μάγδας Φύσσα, που του φώναξε: «Καζαντζόγλου, δεν τον ήξερες ρε; Θα σου φέρω δέκα που θα πουν ότι τον ήξερες…».

Η Μάγδα Φύσσα αντιδρά στον ισχυρισμό του κατηγορούμενου/ INTIMEnews

«Εμένα δε με γνωρίζουν ούτε οι φίλοι του Φύσσα και αυτή τη στιγμή έχω την άμεση συνέργεια που δεν έχει κανείς άλλος», επέμεινε ο κατηγορούμενος.

Εισαγγελέας : Η Χρυσούλα Ρουπακιά είπε ότι εκείνο το βράδυ φορούσατε μία λευκή φόρμα.

 Κατηγορούμενος : Ο Ρουπακιάς έχει δώσει πολλές διαφορετικές καταθέσεις και ναι, καποια στιγμή, φόραγα αυτή τη φόρμα στα γραφεία της Νίκαιας. Το αν φόραγα εκείνο το βράδυ φόραγα εκείνη τη φόρμα… Συγγνώμη αλλά ειναι το πρώτο μου δικαστήριο… 

 Αυτή τη στιγμή με έχουν προδικάσει, με έχουν βγάλει δολοφόνο, σε τάγματα εφόδου. Ζητάω τις κάμερες και ως δια μαγείας έχουν εξαφανιστεί οι κάμερες από την ώρα της δολοφονίας.

Πρόεδρος: Ο Ρουπακιάς σας αναφέρει.

Κατηγορούμενος: Οι κάμερες μιλάνε, και φωνάζω και λεω «δείξτε με και αν είναι, να βάλω δέκα ισόβια και εις θάνατο και με την υπογραφή μου». Και δεν το κάνω για να διασκεδάσω καμία εντυπωση. Εγώ αυτή τη στιγμή έχω δεχτεί απειλές. Ζητάω τις κάμερες από την πρώτη στιγμή (…) αφήστε με να μιλήσω, περιμένω πέντε χρόνια, δεν το παίρνω καθόλου τοις μετρητοίς. Με φωνάζουν ότι είμαι αυτός που συντόνιζε την κατάσταση. 

O κατηγορούμενος κατά την απολογία του / INTIMEnews

Αναζητώ κάμερες, DNA. Κατηγορούμαι από μία μάρτυρα που είναι στην ΚΝΕ, ενώ δεν το έχει παραδεχτεί ότι είναι στην ΚΝΕ. Με μία μάρτυρα που είπε «τον είδα από πίσω, νομίζω ότι ήταν αυτός, αλλά μην τον πάρω και στο λαιμό μου», που ήταν φίλη του Φύσσα. Αν κράταγα τον Φύσσα, αν έπαιζα ξύλο μαζί του, δε θα με αναγνώριζαν οι φίλοι του; Τα ίδια, ανακρίβειες, τα ίδια οι πάντες, θέλουν για τους δικούς τους λόγους να συστήσουν μια εγκληματική οργάνωση που αποτελείται από κάποια στελέχη. Να πληρώσω με το μεγαλύτεροε τίμημα αλλά όχι ότι εγώ κράταγα τον Φύσσα. Εγώ το μόνο που ζητώ είναι, ερευνήστε με, δεν έχω κάνει κάτι τέτοιο.  

Ο μισθός των 800 ευρώ

Ο Καζαντζόγλου, που το 2013 είχε αναλάβει σειρά αρμοδιοτήτων στην Τοπική Οργάνωση Νίκαιας, όπως την ασφάλεια του χώρου και της περιφρούρησης (και στη συνέχεια -κατά δήλωσή του- τη φρούρηση των κεντρικών της Μεσογείων), κατέθεσε ότι δεν γνώριζε πολλά, αφού ήταν σε αυτά τα πόστα μόλις δύο μήνες.

Ο ίδιος δήλωσε «υπεύθυνος πολιτικής δράσης» της νεοναζιστικής οργάνωσης, που του δόθηκε τον Ιούλιο του 2013, με μισθό μάλιστα 800 ευρώ τον μήνα!

Πρόεδρος: Ηταν αμειβόμενη θέση;

Κατηγορούμενος: Ναι, με ένσημα κανονικά, ήταν εξάωρη.

Πρόεδρος: Τι αμοιβές είχατε εκεί;

Κατηγορούμενος: Γύρω στα 800 ευρώ, στις 6 ώρες πενθήμερο.

Οι Σαλαμινομάχοι και τα SS του… χλευασμού

Αίσθηση προκάλεσαν οι απαντήσεις του για όσα έκαναν ως μέλη της ΧΑ σε κατασκήνωση στον ποταμό Νέδα, με το πρόγραμμα των δραστηριότητων να περιλαμβάνει από σκοποβολή, μέχρι αρχαία τελετουργικά και πόζες με φόντο σημαίες των SS…

Oπως είπε ο κατηγορούμενος, ήταν μία εκδρομή που οργάνωσε ο πυρηνάρχης της Νίκαιας, Πατέλης, και «περιελάμβανε αναρρίχηση, κάποια ιδεολογική επικαιρότητα και όπλα, αεροβόλα στην ουσία με πλαστικές σφαίρες», τα οποία «δεν τα χρησιμοποιήσαμε γιατί είχαν χαλάσει».

Σύμφωνα με τον Καζαντζόγλου, έλαβαν χώρα και κάποιες «ετοιμασίες του τελετουργικού», όπου ο επίσης κατηγορούμενος Τσακανίκας διάβασε τον όρκο των Σαλαμινομάχων.

Για το ζήτημα ερωτήθηκε επισταμένα από το δικαστήριο, διευκρινίζοντας στις απαντήσεις του: «Ανάψαμε δύο δάδες και μερικά κεριά σαν τους αρχαίους Έλληνες. Μία αντιγραφή αρχαίας τελετουργίας ήταν. Πήραμε και έναν όρκο που διαβίβασε ο Τσακανίκας».

Ερωτηθείς για τις φωτογραφίες στο Νέδα όπου ο κατηγορούμενος με άλλα άτομα στέκονται μπροστά από μια σημαία των SS και την ελληνική, κρατώντας όπλα, ισχυρίστηκε πως ότι ήταν για «χλευασμό»!.

Πρόεδρος: Πού βρήκατε τη σημαία;

Κατηγορούμενος: Έφτασε ένα δέμα και μέσα είχε τη σημαία και ένα σημείωμα με περιφρονητικό περιεχόμενο. «Να το δείξετε στον πυρηνάρχη σας να σας πει ποιοι είστε» έγραφε.. Εμείς τη σηκώσαμε χλευαστικά. Ήταν σε ένα συρτάρι τόσο καιρό.

Πρόεδρος: Γιατί το πήρατε μαζί σας στην εκδρομή και μάλιστα να βγάλετε φωτογραφίες;

Κατηγορούμενος: Hταν για χλευασμό προς αυτόν που το έκανε. Είπαμε να βρούμε ποιος είναι για να του στείλουμε τη φωτογραφία, αλλά ποτέ δεν τον βρήκαμε.

Κατά την απολογία του ο Καζαντζόγλου ρωτήθηκε και για την επίθεση κατά του χώρου «Συνεργείο», κατά την οποία κατηγορούμενος εμφανίζεται να τον είχε καλέσει, προκειμένου να μεσολαβήσει ο βουλευτής Λαγός. Ο διάλογος με το προεδρείο είχε ως εξής:

Κατηγορούμενος: Κάποιος με είχε πάρει τηλέφωνο, δεν θυμάμαι ποιος, ότι τον είχαν συλλάβει να ειδοποιήσω κάποιον…

Πρόεδρος: Ποιον;

Κατηγορούμενος: Δεν θυμάμαι… νομίζω το Λαγό… Δεν έκατσα να ασχοληθώ. Δεν έκανα τίποτα.. το άφησα πίσω.

Πρόεδρος: Σας θεωρούσαν από τα πλέον υπεύθυνα άτομα στο χώρο. Δεν ήσασταν τυχαίος. Σας καλούσαν, σας ενημέρωναν ακόμα και για το αν θα έρθουν. Σας θεωρούσαν από τα πιο βασικά άτομα στο χώρο.

Κατηγορούμενος: Θα μπορούσαν να καλέσουν τον οποιονδήποτε. Το κινητό μου ήταν αναρτημένο στα γραφεία.

Κατά την έναρξη της 365ης ημέρας της δίκης, παρόντες ήταν οι 12 από τους 18 κατηγορούμενους: Αγγος, Αναδιώτης, Καζαντζόγλου, Καλαρίτης, Κομιάνος, Μιχάλαρος, Πατέλης, Τσακανίκας, Τσαλίκης, Αθανάσιος Τσορβάς και Νικόλαος Τσορβάς

Ο οικογενειάρχης Ρουπακιάς και η… κακιά στιγμή

Εκεί όμως που προκάλεσε ταραχή στο ακροατήριο ο Καζαντζόγλου ήταν όταν μίλησε για τον δράστη της δολοφονίας, Γιώργο Ρουπακιά.

«Τον Ρουπακιά τον γνωρίζαμε έναν οικογενειάρχη άνθρωπο, ήθελε να βοηθάει συνέχεια, ήταν φιλήσυχος, ποτέ δεν έλεγε όχι, αφιλοκερδώς να βοηθάει γύρω γύρω στην τοπική», ισχυρίστηκε.

Δικαστής: Λέτε ότι ήταν ήρεμος και γλυκός. Πώς εξηγείται ότι προέβη σε αυτή την πράξη;

Κατηγορούμενος: Ήταν μια άτυχη, μία κακιά στιγμή.Αιφνιδιάστηκε, που το κατακρίνω…

Δικαστής: Τι έννοείτε αιφνιδιάστηκε;

Κατηγορούμενος : Οτι τον τραβάγανε από το αμάξι και αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο… 

Δικαστής: Χωρίς να κινδυνεύει ο ίδιος, πήγε και σε ένα λεπτό μαχαίρωσε;

Κατηγορούμενος: Εγώ σε μία κατάθεση διάβασα αυτό, για αυτα μιλάω. 

Για την ειδοποίηση του Αγγου προς τα μέλη της Τοπικής και το SMS που εστάλη ώστε να κινητοποιηθεί το τάγμα εφόδο, ο Καζαντζόγλου ισχυρίστηκε πως εστάλη μεν, για διαφορετικό λόγο δε.

Οπως υποστήριξε, το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, είχε πάει μόνος του να πετάξει «τρικάκια» της Χρυσής Αυγής, τα οποία του είχε δώσει οΡουπακιάς λίγο νωρίτερα. Επιχειρώντας να δικαιολογήσει πώς βρέθηκε το κινητό του τηλέφωνο στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά, αρκέστηκε να πει ότι απλά το ξέχασε εκεί.

Κατηγορούμενος: Μα το SMS δεν το έχω στείλει εγώ, εκείνο το βράδυ γνωρίζω ότι το SMS ήταν για τα τρικάκια. 

Πρόεδρος: Από την άλλη όμως είναι αυτό που ρωτάω τόση ώρα: Ο μόνος που διαμαρτύρεται για την πίσω παρέα, ο μόνος στον οποίο μιλάει (ο Άγγος) είστε εσείς. Πώς κινητοποιήθηκαν όλοι;

Κατηγορούμενος: Μα στο συγκεκριμένο η κινητοποίηση ήταν για τη διαφήμιση….

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...