256
|

Άλλος ένας, χωρίς εξαίρεση, έλεγχος;

Άλλος ένας, χωρίς εξαίρεση, έλεγχος;

Σε δελτίο Τύπου της 30/4, η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή αναφέρθηκε στα «πραγματικά ενοχλητικά και δυσάρεστα» (κατά την ίδια) αποτελέσματα ελέγχου που (με εντολή του υπουργού) διενήργησε σε μονάδες ψυχικής υγείας.

Με νεότερες δηλώσεις την επόμενη ημέρα αισθάνθηκε την ανάγκη, μεταξύ άλλων, να διαβεβαιώσει: «Από τον έλεγχο των δομών Ψυχικής Υγείας, δεν θα εξαιρεθούν ούτε εκείνες στις οποίες συμμετέχουν εν ενεργεία πολιτικοί ή συγγενείς συνδικαλιστών ή οι έχοντες διαχρονικά ασυλία. Αυτή τη φορά, τον τελικό λόγο θα τον έχει η Δικαιοσύνη».

Ωστόσο, δεν έχει μπει στον κόπο (ίσως και να μην έχει ερωτηθεί σχετικώς από τον Τύπο, ή να μην έχει ελεγχθεί) να μας πει για τα στοιχεία «της αποτελεσματικής εφαρμογής -από 1/2/14- του νομοθετικού πλαισίου απαγόρευσης του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους», που είχε εξαγγείλει με άλλο δελτίο Τύπου στις 15/1/14 κι είχαμε σχολιάσει εδώ στο protagon.

Την Πρωτομαγιά, πάντως, στη σάλα μεζεδοπωλείου, ούτε το νομοθετικό πλαίσιο (κι η χωρίς εξαιρέσεις εφαρμογή του) ούτε η παρουσία παιδιών κάτω των 10 ετών αλλά και νηπίων μικρότερων του έτους απέτρεψε αρκετούς από τους γονείς και συνοδούς τους να καπνίζουν κανονικά και να σβήνουν τα αποτσίγαρα όχι σε πιατάκια του καφέ και σφηνάκια με νερό, αλλά σε κρυστάλλινα τασάκια. Ουδείς βεβαίως (πελάτης, ιδιοκτήτης ή εργαζόμενοι) διαμαρτυρήθηκε για αυτό. Αλλά θα επανέλθουμε.

Υ.Γ.: Αν τυχόν σχεδίαζε η κα Μακρή να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των ελέγχων έως τώρα της αποτελεσματικής εφαρμογής του πλαισίου για το κάπνισμα, ας μη σπεύσει. Φθάνει το καλοκαίρι κι ο στόχος εφέτος είναι οι 20 εκατομμύρια αφίξεις τουριστών (χωρίς τις κρουαζιέρες!). Από Σεπτέμβρη…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News