708
|

IELTS με το British Council: το κλειδί για να μπεις στα καλύτερα πανεπιστήμια

Avatar Advertorial 22 Φεβρουαρίου 2018, 10:55

IELTS με το British Council: το κλειδί για να μπεις στα καλύτερα πανεπιστήμια

Avatar Advertorial 22 Φεβρουαρίου 2018, 10:55

Τα βρετανικά και γενικότερα τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, καθώς και τα αμερικάνικα είναι γνωστό ότι αποτελούν κορυφαίο προορισμό για τους Έλληνες φοιτητές, όπως όμως και για τους φοιτητές άλλων χωρών του πλανήτη. Το στοίχημα με την επιτυχία οι εκπρόσωποι της ανώτατης εκπαίδευσης και των δυο χωρών το έχουν από καιρό κερδίσει, και αν όχι μόνο οι προπτυχιακές σπουδές, τουλάχιστον ένας μεταπτυχιακός τίτλος από τα πανεπιστήμια τους, θεωρείται ένα πολύ σημαντικό εφόδιο για μια επιτυχημένη καριέρα.

Σήμερα και με περισσότερα από τρία εκατομμύρια εξετάσεις IELTS ανα τον κόσμο το τεστ αυτό, αναγνωρίζεται από πάνω από 10.000 οργανισμούς παγκοσμίως για εκπαίδευση, εργασία και μετανάστευση καθώς και από τα περισσότερα πανεπιστήμια στην Βρετανία, Καναδά, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία,Βέλγιο,Κάτω Χώρες, Γερμανία και Γαλλία, αλλά και σε πάνω από  3000 πανεπιστήμια της Αμερικής.

Το British Council είναι συνιδιοκτήτης των εξετάσεων IELTS και διενεργεί τις εξετάσεις αυτές για σχεδόν 30 χρόνια στην Ελλάδα και παγκοσμίως. Διαθέτει όμως και περισσότερα από 80 χρόνια εμπειρίας στη διδασκαλία και την εξέταση της αγγλικής γλώσσας σε πάνω από 130 χώρες.

British Council - IELTS Infographic-1t

Στο πλαίσιο των παραπάνω και για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το British Council, ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες την έναρξη της υποβολής υποψηφιοτήτων για το British Council Βραβείο IELTS 2018. Το βραβείο είναι μια πρωτοβουλία του British Council, που στοχεύει στην ανάδειξη και υποστήριξη ενός ανθρώπου με ισχυρό κίνητρο να αναπτύξει τις δεξιότητες του και να πετύχει στην επαγγελματική του πορεία. Παράλληλα, το βραβείο απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις που θα αποκτήσουν για να συνεισφέρουν ενεργά στην κοινωνία.

Ο νικητής θα λάβει βραβείο αξίας έως 10.000 λίρες Αγγλίας για την κάλυψη των διδάκτρων ενός πτυχιακού ή μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών σε ίδρυμα μεταλυκειακής εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, το οποίο δέχεται το IELTS ως κριτήριο εισαγωγής.

Σκόπιμο είναι να αναζητήσουμε τα γιατί και τα πως της πιο δημοφιλούς εξέτασης πιστοποίησης του επιπέδου αγγλικής γλώσσας στον κόσμο. Οι εξετάσεις αυτές, είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να αξιολογήσουν τις δεξιότητες του εξεταζόμενου στα Αγγλικά (κατανόηση προφορικού λόγου, κατανόηση γραπτού λόγου, παραγωγή γραπτού λόγου και παραγωγή προφορικού λόγου).

Οφέλη βέβαια υπάρχουν και στη χώρα μας πέρα από την διεθνή αναγνώριση του τεστ στα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, που επιτρέπει στους υποψηφίους να ζήσουν και να εργαστούν όπου επιθυμούν στο κόσμο. Οι ίδιες εξετάσεις πλέον αναγνωρίζονται ευρέως και στην Ελλάδα από ΑΕΙ, ιδιωτικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τον ιδιωτικό τομέα αλλά και το Δημόσιο και τους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ.

Στα παραπάνω, βέβαια, το British Council προσφέρει αποκλειστική υποστήριξη στην προετοιμασία του IELTS μέσω παροχής συμβουλών, πρακτικών δραστηριοτήτων και καθοδήγησης για καθηγητές και υποψηφίους. Κι αυτό γίνεται με την  χρήση της τελευταίας ψηφιακής τεχνολογίας συμπεριλαμβανομένου του e-learning και ολοκληρωμένες αποκλειστικές υπηρεσίες για την υποστήριξη των σπουδών, την επικύρωση και μετάφραση των εγγράφων.

Επιπλέον, όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι του, το British Council προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στο Road to IELTS, το δημοφιλές επίσημο πρόγραμμα προετοιμασίας του British Council μέσω διαδικτύου καθώς και δωρεάν πρόσβαση  σε εκπαιδευτικό υλικό των εξετάσεων σχεδιασμένο από έμπειρους επαγγελματίες, όπως μαθήματα μέσω διαδικτύου, εφαρμογές κινητών, βίντεο και άλλα σε υποψηφίους που εγγράφονται μέσω του British Council.

IELTS Infographic-2_Pr

Ακόμη, το British Council, δίνει τη δυνατότητα στους υποψηφίους να διαλέξουν την ημερομηνία εξέτασης που τους ταιριάζει με την πληθώρα ημερομηνιών που προσφέρει το τεστ IELTS σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις στην Ελλάδα.

Το British Council άλλωστε δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1939, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και δραστηριοτήτων. Συνεργάζεται με πολλούς οργανισμούς της Ελλάδας – Υπουργεία, πανεπιστήμια, ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα, σχολεία, μη κυβερνητικούς και πολιτισμικούς οργανισμούς τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα, ενώ επικεντρώνεται σε τρεις βασικούς τομείς: Αγγλικά, εκπαίδευση & κοινωνία, και τέχνες.

Τα βραβεία

Όσον αφορά τα British Council Βραβείο IELTS 2018, είναι προφανές ότι η συνεχώς αυξανόμενη αναγνώριση του τέστ IELTS σε παγκόσμιο επίπεδο σηματοδοτεί πολλαπλές επιλογές εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για τους υποψήφιους του βραβείου. Η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί απευθείας στον εκπαιδευτικό οργανισμό στον οποίο θα φοιτήσει ο νικητής και θα καλύπτει τις ανάγκες του διδακτικού έτους 2018 -2019. Από τις 15 Δεκεμβρίου του περασμένου χρόνου, οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν την ηλεκτρονική φόρμα αίτησης στην ιστοσελίδα του οργανισμού, με  καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων τις  4 Ιουνίου 2018.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...