185
Η βασίλισσα Ελισάβετ Β' μίλησε στον βρετανικό λαό το βράδυ της Κυριακής | Buckingham Palace/Handout via REUTERS

Ελισάβετ Β’: «Θα νικήσουμε τον κορονοϊό και αυτή η νίκη θα ανήκει σε καθέναν από εμάς»

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2020, 23:56
Η βασίλισσα Ελισάβετ Β' μίλησε στον βρετανικό λαό το βράδυ της Κυριακής
|Buckingham Palace/Handout via REUTERS

Ελισάβετ Β’: «Θα νικήσουμε τον κορονοϊό και αυτή η νίκη θα ανήκει σε καθέναν από εμάς»

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2020, 23:56

«Θα νικήσουμε» τον κορονοϊό, δήλωσε σήμερα η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ σε ένα ιδιαίτερα σπάνιο τηλεοπτικό της διάγγελμα προς τους Βρετανούς, λόγω της πανδημίας.

«Θα νικήσουμε και αυτή η νίκη θα ανήκει σε καθέναν από εμάς», δήλωσε η 93χρονη βασίλισσα στην ομιλία που ηχογραφήθηκε στον πύργο του Γουίνδσορ και ενώ η χώρα μετρά 5.900 νεκρούς από τον κορονοϊό.

Η Ελισάβετ Β’ ευχαρίστησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει μάχη κατά της πανδημίας, καθώς και τους Βρετανούς που μένουν στο σπίτι για να αποτρέψουν την εξάπλωση του ιού, κατά τη διάρκεια του ιστορικού αυτού τηλεοπτικού διαγγέλματος.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή» στην υγειονομική περίθαλψη του δημόσιου συστήματος υγείας (NHS) «και όλους τους άλλους επαγγελματίες υγείας που φροντίζουν», υπογράμμισε η βασίλισσα, καθώς και «όλους εσάς που μένετε στο σπίτι, βοηθώντας έτσι να προστατευτούν οι πιο ευάλωτοι», δήλωσε.

Πρόκειται για το πέμπτο μόλις έκτακτο διάγγελμα της βασίλισσας στα 68 χρόνια που βρίσκεται στον θρόνο. Τα άλλα τέσσερα ήταν όταν πέθανε η βασιλόμητωρ, το 2002, πριν την κηδεία της πριγκίπισας Νταϊάνας, το 1997, στη διάρκεια του πρώτου Πολέμου του Κόλπου, το 1991 και στο διαμαντένιο ιωβηλαίο της, το 2012.