745
Η Ελενα Μπόναμ Κάρτερ υποδύεται την πριγκίπισσα Μαργαρίτα σε ώριμη ηλικία στον νέο κύκλο του «Στέμματος» | Sophie Mutevelian/Netflix

Ελενα Μπόναμ Κάρτερ: «Η πριγκίπισσα Μαργαρίτα με βοήθησε από τον τάφο»

Protagon Team Protagon Team 8 Οκτωβρίου 2019, 13:45
Η Ελενα Μπόναμ Κάρτερ υποδύεται την πριγκίπισσα Μαργαρίτα σε ώριμη ηλικία στον νέο κύκλο του «Στέμματος»
|Sophie Mutevelian/Netflix

Ελενα Μπόναμ Κάρτερ: «Η πριγκίπισσα Μαργαρίτα με βοήθησε από τον τάφο»

Protagon Team Protagon Team 8 Οκτωβρίου 2019, 13:45

Κάποιοι ηθοποιοί αποφεύγουν την υπερβολική έρευνα, όχι όμως και η Ελενα Μπόναμ Κάρτερ. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της για τον ρόλο της πριγκίπισσας Μαργαρίτας στη σειρά «Το Στέμμα» διάβασε όλες τις βιογραφίες, μίλησε με φίλους, κυρίες επί των τιμών και συγγενείς, συμβουλεύτηκε, όμως, επίσης έναν αστρολόγο, έναν γραφολόγο και ένα μέντιουμ!

Αυτό το τελευταίο σημαίνει ότι «μίλησε» με την ίδια την πριγκίπισσα, όπως αποκάλυψε η αγγλίδα ηθοποιός κατά τη διάρκεια του διεθνούς Φεστιβάλ Λογοτεχνίας του Τσέλτεναμ, που διοργανώνουν κάθε χρόνο, στις αρχές Οκτωβρίου, οι εφημερίδες Times και Sunday Times.

«Είπε, προφανώς, ότι χάρηκε που ήμουν εγώ. Το βασικό πράγμα που θέλεις όταν παίζεις κάποιο πραγματικό πρόσωπο, είναι η ευλογία του γιατί έχεις ευθύνη», λέει η Ελενα Μπόναμ Κάρτερ, «Έτσι την ρώτησα: “Συμφωνείτε να σας παίξω εγώ;” και είπε: “Είσαι καλύτερη από την άλλη ηθοποιό” … που σκέφτονταν. Δεν θα αποκαλύψουν ποια ήταν».

Η πριγκίπισσα Μαργαρίτα το 1965 κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο Αμστερνταμ photo: Commons.wikimedia)

«Αυτό με έκανε να σκεφτώ ότι ήταν παρούσα, γιατί ήταν κάτι που θα έλεγε κλασικά η Μαργαρίτα. Ήταν πραγματικά καλή στο να σου κάνει κοπλιμέντα και την ίδια στιγμή να σε βάζει στη θέση σου».

Πράγματι στη συνέχεια, όπως αναφέρουν οι Times, η πριγκίπισσα της είπε: «Αλλά θα πρέπει να βουρτσίζεις (τα μαλλιά σου) και να είσαι πιο περιποιημένη και πιο κομψή. Και να καπνίζεις σωστά. Κάπνιζα με πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Θυμήσου ότι η πίπα είναι όχι μόνο για κάπνισμα αλλά και ένα όπλο έκφρασης».

Η 53χρονη ηθοποιός είπε ότι συμβουλεύτηκε και αστρολόγο για τη συμμετοχή της στη σειρά, ενώ επίσης ζήτησε από έναν γραφολόγο (συγγενή της) να εξετάσει τον τρόπο γραφής της Μαργαρίτας.

Αποκάλυψε ακόμη ότι ο θείος της Μαρκ Μπόναμ Κάρτερ είχε σχέση με την πριγκίπισσα όταν ήταν στην ανακτορική φρουρά κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, υπεύθυνος για την ασφάλεια της Μαργαρίτας και της Ελισάβετ: «Ηταν φίλοι μέχρι τέλους. Εχω φωτογραφίες», είπε, «ήταν πολύ ωραίο ζευγάρι». Αυτό βέβαια πριν από τη σχέση της με τον Πίτερ Τάουνσεντ.

Οι ηθοποιοί Κλερ Φόι (αριστερά) και Βανέσα Κίρμπι, ως νεαρές πριγκίπισσες Ελισάβετ και Μαργαρίτα αντίστοιχα στον πρώτο κύκλο της σειράς «Το Στέμμα»

Η πριγκίπισσα Μαργαρίτα, Κόμισσα του Σνόουντον, η οποία πέθανε το 2002 σε ηλικία 71 ετών, ήταν η νεότερη κόρη του Βασιλιά Γεωργίου ΣΤ΄ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελισάβετ του Ηνωμένου Βασιλείου, και μοναδική αδελφή της Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄. Η Μαργαρίτα ερωτεύθηκε τον παντρεμένο σμήναρχο Πίτερ Τάουνσεντ.  Το 1952, όταν ο πατέρας της πέθανε, ο Τάουνσεντ χώρισε την σύζυγό του και το επόμενο έτος τής έκανε πρόταση γάμου.

Πολλοί στην κυβέρνηση, όμως, αισθάνθηκαν ότι δεν άρμοζε για την 22χρονη πριγκίπισσα ένας χωρισμένος, και η Εκκλησία της Αγγλίας αρνήθηκε να δώσει την έγκρισή της σε ένα τέτοιο γάμο. Τελικά, η Μαργαρίτα εγκατέλειψε τα σχέδιά της και, το 1960, αποδέχθηκε την πρόταση γάμου του φωτογράφου Άντονι Άρμστρονγκ-Τζόουνς. Το ζευγάρι απέκτησε δύο παιδιά και πήρε διαζύγιο το 1978.

«Είχε απόλυτη συνείδηση ότι ο κόσμος την παρακολουθούσε», πράγμα που επηρέασε τον τρόπο που κάπνιζε, «Της άρεσε το μπαλέτο και είχε συνειδητοποιήσει ότι εξυπηρετούσε έναν σκοπό, γι’ αυτό φρόντιζε πάντα να παρουσιάζει τη σιλουέτα της όσο πιο μακριά γινόταν. Και επειδή ως μέλος της βασιλικής οικογένειας δεν της επιτρεπόταν να εκφράζει τίποτα πραγματικά προσωπικό, τα μόνα κομμάτια έκφρασης που της έβγαιναν ήταν μέσα από τα χέρια της», είπε η ηθοποιός.

Η Ελενα Μπόναμ Κάρτερ-πριγκίπισσα Μαργαρίτα και ο Μπεν Ντάνιελς στον ρόλο του συζύγου της Αντονι Αρμστρογκ Τζόουνς σε ένα στιγμιότυπο από το πρώτο επεισόδιο του τρίτου κύκλου του «Στέμματος»

Η Ελενα Μπόναμ Κάρτερ, η οποία διαδέχτηκε την 31χρονη ηθοποιό Βανέσα Κίρμπι στον ρόλο της πριγκίπισσας, δήλωσε ότι ένιωσε συμπάθεια για τη Μαργαρίτα, η οποία γενικά θεωρείτο αγενής: «Ήταν πολύ κόρη του πατέρα της. Είχε το άγχος που είχε κι εκείνος. Οι άνθρωποι την έχουν παρεξηγήσει. Πολλές φορές νόμιζαν ότι ήταν θυμωμένη, σκεπτική και σκληρή. Δεν ήταν καθόλου σκληρή… συχνά η επίθεση είναι η καλύτερη μορφή άμυνας».

Όταν διαδέχτηκε την Κίρμπι, η οποία βραβεύτηκε με Bafta για την ερμηνεία της, η Μπόναμ Κάρτερ δήλωσε ότι ήταν «σίγουρα τρομακτικό». «Έχεις το φάντασμα της πραγματικής Μαργαρίτας και το φάντασμα της ηθοποιού που την έπαιζε αμέσως πριν», είπε.

Το «Στέμμα» («The Crown») είναι ιστορική δραματική σειρά διαδικτυακής τηλεόρασης, που προβάλλεται στο Netflix. Ο πρώτος κύκλος άρχισε να προβάλλεται τον Νοέμβριο του 2016 και ο δεύτερος τον Δεκέμβριο 2017, ενώ ο τρίτος κύκλος θα κάνει πρεμιέρα στις 17 Νοεμβρίου

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...