181
Ο 44χρονος κατά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα | Intimenews

Ελεύθερος υπό όρους ο γάλλος χειριστής του ταχύπλοου στο Πόρτο Χέλι

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2019, 15:33
Ο 44χρονος κατά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα
|Intimenews

Ελεύθερος υπό όρους ο γάλλος χειριστής του ταχύπλοου στο Πόρτο Χέλι

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2019, 15:33

Ο 44χρονος γάλλος χειριστής του ταχύπλοου, ο οποίος προκάλεσε το δυστύχημα με τους δύο νεκρούς και μία βαρύτατα τραυματισμένη στο Πόρτο Χέλι, αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του στον εισαγγελέα τη Δευτέρα.

Ο δικηγόρος του επισήμανε ότι υπήρξε σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, με περιοριστικούς όρους την εμφάνιση του 44χρονου κάθε μήνα στην πρεσβεία της Γαλλίας στο Βέλγιο και την καταβολή εγγύησης 50.000 ευρώ.

Εν τω μεταξύ, ο ΣΚΑΪ ανέφερε ότι οι πραγματογνώμονες έδειξαν ότι λίγο πριν από την πρόσκρουση με το αλιευτικό, το ταχύπλοο που οδηγούσε ο Γάλλος επιτάχυνε ελαφρά αντί να επιβραδύνει. Το αλιευτικό είχε ενεργοποιημένο επαρκή φωτισμό, αντίθετα με τους αρχικούς ισχυρισμούς του Γάλλου.

Αναμένονται πλέον η ανάλυση του ηλεκτρονικού καταγραφέα του φουσκωτού και τεχνικά χαρακτηριστικά του σκάφους από την κατασκευάστρια εταιρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο χειριστής υπέπεσε σε αντιφάσεις κατά την κατάθεσή του.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, το δείγμα αίματος που ελήφθη μετά τη σύλληψή του έδειξε ότι ήταν αρνητικό ως προς την κατανάλωση αλκοόλ.

Κατά το δυστύχημα την Παρασκευή σκοτώθηκαν δύο άνδρες, που ήταν αδέλφια, ενώ τραυματίστηκε βαρύτατα η αδελφή τους, 60 ετών. Η γυναίκα νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...