205
H στιγμή των πυροβολισμών στο φανοποιείο | Youtube

Ελεύθερος ο φανοποιός που πυροβόλησε και σκότωσε γείτονά του στην Πάτρα

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2020, 14:12
H στιγμή των πυροβολισμών στο φανοποιείο
|Youtube

Ελεύθερος ο φανοποιός που πυροβόλησε και σκότωσε γείτονά του στην Πάτρα

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2020, 14:12

Ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους, αφέθηκε  με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, ο 40χρονος φανοποιός που πυροβόλησε και σκότωσε γείτονά του κατά διάρκεια ένοπλης συμπλοκής τους μέσα στο φανοποιείο του, στο Νέο Σούλι.

Σε βίντεο που βγήκε στο φως της δημοσιότητας, εμφανίζεται το θύμα, οπλισμένο με κυνηγετική καραμπίνα, να έχει εισβάλει στον χώρο της επιχείρησης. Ακολουθεί κυνηγητό μεταξύ των δύο ανδρών γύρω από ένα αυτοκίνητο μέσα στο φανοποιείο και ανταλλαγή πυροβολισμών κατά την οποία πέφτει νεκρός ο εισβολέας έχοντας δεχθεί  σφαίρα στην αριστερή θωρακική χώρα, στο ύψος της καρδιάς.

Την περασμένη Πέμπτη στον 40χρονο φαναρτζή ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό με απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή.

Για την προφυλάκισή του ή μη υπήρξε ωστόσο διαφωνία (η ανακρίτρια είπε ότι θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος, ενώ η εισαγγελέας ζήτησε την προφυλάκισή του) και την τελική απόφαση κλήθηκε να λάβει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Το Συμβούλιο τάχθηκε με την κρίση της ανακρίτριας και ο 40χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα την 1η και 16η κάθε μήνα.

«Πρόκειται για μία απόφαση που μας ικανοποιεί. Ικανοποιεί όπως λέμε, το περί δικαίου αίσθημα. Από εδώ και πέρα περιμένουμε να εκδοθεί το βούλευμα για την παραπομπή ή όχι σε δίκη», δήλωσε μετά την απόφαση ο δικηγόρος του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...