240
Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης στη δίκη των απαγωγέων του στο Ηράκλειο τον Δεκέμβριο του 2018 | INTIMENEWS

Ελεύθεροι οι περισσότεροι από τους απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2020, 13:48
Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης στη δίκη των απαγωγέων του στο Ηράκλειο τον Δεκέμβριο του 2018
|INTIMENEWS

Ελεύθεροι οι περισσότεροι από τους απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2020, 13:48

Ηταν μια υπόθεση που συντάραξε το πανελλήνιο. Εξι μήνες ομηρίας ήταν ένα γεγονός χωρίς προηγούμενο στα ελληνικά χρονικά και θύμα ήταν ένας επιχειρηματίας ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, ο οποίος είχε απελευθερωθεί τελικά ύστερα από καταδρομική επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ τον Οκτώβριο του 2017. Ομως τελικά οι περισσότεροι από τους αυτουργούς του εγκλήματος θα είναι σύντομα έξω από τη φυλακή.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης που την Παρασκευή αποφάσισε την αθώωση τριών από τους 12 κατηγορουμένους και την επιβολή μικρότερων, σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση, ποινών στους υπόλοιπους εννέα που κρίθηκαν και στο Εφετείο ένοχοι για την απαγωγή.

Οπως ανέφερε η ΕΡΤ1, κλειδί σε αυτήν την εξέλιξη ήταν η μετατροπή από το δικαστήριο σε σύσταση συμμορίας, της αρχικής κατηγορίας συγκρότησης, διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση που βάρυνε κατά περίπτωση τους εννέα κατηγορουμένους. Η σύσταση συμμορίας είναι πλημμεληματική πράξη. Ετσι, οι ποινές που τους επιβλήθηκαν ήταν από πέντε έως οκτώ έτη φυλάκισης ενώ πρωτοδίκως οι απαγωγείς είχαν τιμωρηθεί με ποινές κάθειρξης από 11 έως 26 έτη!

Σύμφωνα, μάλιστα, με όσα μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, κάποιοι από τους ενόχους θα αποφυλακιστούν εντός των προσεχών ημερών καθώς έχουν εκτίσει ήδη κάποια χρόνια στη φυλακή.

Παράλληλα, το δικαστήριο αθώωσε «λόγω αμφιβολιών» τρεις από τους αρχικά καταδικασθέντες: τον 41 χρόνο πρώην γαμπρό και τον 43χρονο αδελφό ενός εκ των βασικών κατηγορουμένων και τον 42χρονο εργαζόμενο στην μάντρα αυτοκινήτων στο Ρέθυμνο, ο οποίος ήταν ο τελευταίος «φύλακας» του κ. Λεμπιδάκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...