292
|

Ελεύθεροι οι γονείς του βρέφους από τη Συρία – Ανατροπή στα δεδομένα της υπόθεσης

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2020, 14:24

Ελεύθεροι οι γονείς του βρέφους από τη Συρία – Ανατροπή στα δεδομένα της υπόθεσης

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2020, 14:24

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι γονείς του άτυχου βρέφους που μεταφέρθηκε την Κυριακή νεκρό στο Νοσοκομείο «Παίδων», καθώς, όπως έγινε γνωστό, στην επιστημονική έκθεση των ιατροδικαστών που εστάλη στον εισαγγελέα, δεν γίνεται καμία αναφορά σε «σεξουαλική κακοποίηση», ούτε καν σε «κακοποίηση», αλλά σε «σωματικές κακώσεις από αμβλύ όργανο».

Και αυτό, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ιατροδικαστής, σε δηλώσεις του μπροστά στις κάμερες, έκανε λόγο για σημάδια κακοποίησης που παραπέμπουν σε σεξουαλική κακοποίηση παρά φύσιν, φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να μιλήσει για «πρωτόγνωρη σεξουαλική κακοποίηση στα ελληνικά χρονικά»!

Από την πρώτη στιγμή η μητέρα του βρέφους απέδωσε τις σωματικές κακώσεις σε θεραπεία με υποκλυσμό μέσω ορθού, στην οποία υποβαλλόταν το μωρό εξαιτίας της σοβαρής πάθησής του.

Ομοίως, στην κατάθεσή του στην Ασφάλεια, και ο θεράπων ιατρός του βρέφους φέρεται να είπε ότι το μωράκι έπασχε από μικροκεφαλία και του χορηγείτο κάποιο σκεύασμα με υποκλυσμό. Λόγω της συχνότητας των επιληπτικών κρίσεων, το τελευταίο διάστημα υπήρχε και αυξημένη χορήγηση του σκευάσματος, με ειδική συσκευή.

Σε σχετική ερώτηση που του έκαναν οι αστυνομικοί, ο θεράπων ιατρός ανέφερε ότι είναι πιθανό, εφόσον η χορήγηση του σκευάσματος είναι συχνή και δεν γίνεται με σωστό τρόπο (από τους γονείς στην προκειμένη περίπτωση), να προκληθούν κακώσεις, κάτι που ισχυρίζονται και οι γονείς του μωρού.

Το απόγευμα της Τρίτης, το ΑΠΕ-ΜΠΕ μετέδωσε επικαλούμενο αστυνομικές πηγές ότι και στην επίσημη έκθεση νεκροτομής που υποβλήθηκε στο Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, δεν υπάρχει αναφορά σε σεξουαλική κακοποίηση.

Οπως αναφέρεται, παρατηρήθηκαν στην πρωκτική και την περιπρωκτική περιοχή του βρέφους σαφή στοιχεία εισόδου αμβλέος οργάνου, κάτι που σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν αναλάβει την υπόθεση, είναι απόλυτα συμβατό με τη θεραπεία με υποκλυσμό που γινόταν στο μωράκι, λόγω συχνών κρίσεων επιληψίας.

Τα αίτια θανάτου του βρέφους δεν διευκρινίστηκαν από τη νεκροτομή και πλέον αναμένονται οι ιστολογικές και άλλες εργαστηριακές εξετάσεις.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...