264
Πλάνο από το «προκλητικό» -για τη Σαουδική Αραβία- βίντεο | YouTube

Ελεύθερη -δίχως κατηγορίες- η γυναίκα με τη μίνι φούστα στη Σαουδική Αραβία

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2017, 19:58
Πλάνο από το «προκλητικό» -για τη Σαουδική Αραβία- βίντεο
|YouTube

Ελεύθερη -δίχως κατηγορίες- η γυναίκα με τη μίνι φούστα στη Σαουδική Αραβία

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2017, 19:58

Με παρέμβαση του υπουργείου Πολιτισμού αφέθηκε τελικά ελεύθερη η κοπέλα με τη μίνι φούστα, η οποία προκάλεσε τεράστια αναστάτωση στη Σαουδική Αραβία μετά την εμφάνισή της σε αρχαιολογικά μνημεία της χώρας με… δυτική περιβολή.

Η κοπέλα είχε συλληφθεί από την αστυνομία του Ριάντ μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο που την έδειχνε να περπατά σε μνημεία της πόλης, φορώντας μίνι φούστα και προκλητικό μπλουζάκι. Το βίντεο αναρτήθηκε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Snapchat. Εκεί φαινόταν η νεαρή να περπατά στα έρημα σοκάκια του ιστορικού φρουρίου Ουσάικερ, σε ένα χωριό που απέχει περίπου 200 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Ριάντ. Με την παρέμβαση του υπουργείου, δεν την απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Η ίδια υποστήριξε ότι το βίντεο ανέβηκε στο διαδίκτυο δίχως να το γνωρίζει εκείνη και οπωσδήποτε δίχως την έγκρισή της. Οπως ανακοινώθηκε, η κοπέλα αφέθηκε ελεύθερη το βράδυ της Τρίτης και ο φάκελος της υπόθεσης έκλεισε οριστικά.

Σύμφωνα με τα αραβικά ΜΜΕ, που επικαλούνται αστυνομικές πηγές του Ριάντ, η πράξη της κοπέλας είχε στόχο να εκφράσει την αντίθεση των νέων στο αυστηρό ντύσιμο των γυναικών και όχι να επιτεθεί στην κυβέρνηση.

Δείτε το βίντεο στο οποίο η κοπέλα διακρίνεται να περπατά στους άδειους δρόμους της ιστορικής αρχαίας πόλης r

https://www.youtube.com/watch?v=xUQ6aPIMq3o

Η γυναίκα, το όνομα της οποίας δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, ανακρίθηκε επί ώρες από την Αστυνομία, προκειμένου να εξηγήσει τους λόγους και τους σκοπούς της συγκεκριμένης πράξης.

Στη Σαουδική Αραβία ισχύει ο ισλαμικός νόμος, βάσει του οποίου η γυναίκα οφείλει να φορά ένα ένδυμα που ονομάζεται «αμπάγια» και να καλύπτει τα μαλλιά της. Επίσης, δεν έχουν το δικαίωμα να οδηγούν και χρειάζονται την έγκριση του άνδρα-«κηδεμόνα» τους για να εργαστούν, να σπουδάσουν ή να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...