228
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη φτάνοντας στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου | IntimeNews

ΕΛΑΣ: Δεν προέκυψε κάτι το μεμπτό στον έλεγχο του υιού Θεοδωρικάκου

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2023, 17:21
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη φτάνοντας στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου
|IntimeNews

ΕΛΑΣ: Δεν προέκυψε κάτι το μεμπτό στον έλεγχο του υιού Θεοδωρικάκου

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2023, 17:21

Ανακοίνωση για την έρευνα που διεξήχθη μετά την καταγγελία αποστρατευθέντος αξιωματικού για συγκάλυψη υπόθεσης που αφορούσε τον υιό του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, εξέδωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι σύμφωνα με το πόρισμα της έρευνας που έγινε με γραπτή εντολή του κ. Θεοδωρικάκου, δεν προέκυψε τίποτα μεμπτό και αναφέρεται τι κατέθεσαν οι αστυνομικοί που πραγματοποίησαν τον έλεγχο, το Νοέμβριο του 2021.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Θεοδωρικάκος μετέβη το πρωί της Τετάρτης στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και κατέθεσε μήνυση εναντίον του απόστρατου αστυνομικού που κατήγγειλε συγκάλυψη σε υπόθεση του γιου του.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Υστερα από γραπτή εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, που δόθηκε την 26 Ιανουαρίου 2023, διεξήχθη έρευνα για το περιστατικό ελέγχου 4 ατόμων, την 22 Νοεμβρίου 2021 στην περιοχή του Αμαρουσίου Αττικής, από πέντε άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Την έρευνα, η οποία περιλαμβάνει καταθέσεις των εμπλεκομένων, διεξήγαγε ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και το εξαχθέν πόρισμα υπογράφεται από τον Αρχηγό και τον Υπαρχηγό του Σώματος.

Σύμφωνα με αυτό, διεξήχθη ο προβλεπόμενος αστυνομικός έλεγχος, ο οποίος περιλάμβανε έλεγχο των δελτίων ταυτοτήτων των 4 πολιτών μέσω τερματικού και σωματική έρευνα των ελεγχόμενων, αφού πρώτα τους ζητήθηκε η εναπόθεση όλων των αντικειμένων που έφεραν μαζί τους, με αρνητικό αποτέλεσμα.

Από τις παραπάνω ενέργειες δεν προέκυψε σε βάρος τους κάτι μεμπτό, ο έλεγχος περαιώθηκε και η εν λόγω ομάδα ΔΙ.ΑΣ. συνέχισε την περιπολία της».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...