246
Η πυρκαγιά κατάφερε και πέρασε την Μαραθώνος εγκλωβίζοντας πολλούς στο Μάτι | Menelaos Myrillas / SOOC

ΕΛΑΣ κατά Πυροσβεστικής για τις ευθύνες της καταστροφής στο Μάτι

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2018, 10:12
Η πυρκαγιά κατάφερε και πέρασε την Μαραθώνος εγκλωβίζοντας πολλούς στο Μάτι
|Menelaos Myrillas / SOOC

ΕΛΑΣ κατά Πυροσβεστικής για τις ευθύνες της καταστροφής στο Μάτι

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2018, 10:12

Την ώρα που έρχονται στο φως η μία μετά την άλλη οι πληροφορίες για τον κακό συντονισμό και τα λάθη την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, η Πυροσβεστική και η Ελληνική Αστυνομία επιρρίπτουν η μία τις ευθύνες στην άλλη.

Την Πέμπτη ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ έβαλε στο κάδρο των ευθυνών την Πυροσβεστική.

Οπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της Αστυνομίας, Γιάννης Κατσιαμάκας, «με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν είχαμε επικοινωνία. Μάθαμε περίπου στις 18:10 ότι η φωτιά είχε περάσει τη λεωφόρο Μαραθώνος».

Πρόσθεσε ότι «μέχρι την ώρα που πέρασε η φωτιά τη Μαραθώνος, δεν μας είχαν ενημερώσει για τίποτα».

Το ότι η πυρκαγιά πέρασε τη λεωφόρο, που θεωρούνταν ένα είδος αντιπυρικής ζώνης ήταν ίσως το μοιραίο γεγονός γιατί ξεχύθηκε μέσα στο Μάτι και προκάλεσε δεκάδες θανάτους.

Ο κ. Κατσιαμάκας συνέχισε λέγοντας ότι «αν μας είχαν ειδοποιήσει νωρίτερα, θα είχαν περισσότερο χρόνο αντίδρασης οι κάτοικοι και θα είχαν ειδοποιηθεί να εγκαταλείψουν τα σημεία που τελικά εγκλωβίστηκαν».

Ο εκπρόσωπος των αστυνομικών ρωτήθηκε και για τις καταγγελίες ότι οι αστυνομικοί οδήγησαν δεκάδες ανθρώπους στον θάνατο, στέλνοντάς τους πίσω στο Μάτι.

Επισήμανε ότι «από την πρώτη στιγμή η ΕΛΑΣ ήταν παρούσα σε όλα τα μέτωπα. Είναι ευτύχημα ότι ο ταξίαρχος της ΕΛΑΣ που συντόνιζε τις ενέργειές μας διαμένει στη Νέα Μάκρη επί έτη και γνωρίζει όσο κανείς άλλος τη ρυμοτομία της περιοχής.

» Έδωσε εντολή να μην κατευθύνονται προς τη Νέα Μάκρη οι οδηγοί που κινούνταν επί της λεωφόρου Μαραθώνος και κατευθύνονταν είτε δεξιά προς τη Λούτσα, είτε με αναστροφή προς το Πικέρμι», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...