307
Τοπίο στα λευκά ξανά στα βόρεια προάστια της Αθήνας | INTIMEnews

ΕΛ.ΑΣ.: Εντείνονται οι χιονοπτώσεις, περιορίστε τις μετακινήσεις σας!

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2022, 11:48
Τοπίο στα λευκά ξανά στα βόρεια προάστια της Αθήνας
|INTIMEnews

ΕΛ.ΑΣ.: Εντείνονται οι χιονοπτώσεις, περιορίστε τις μετακινήσεις σας!

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2022, 11:48

Ανακοίνωση με την οποία συνιστά στους πολίτες που διαμένουν σε Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια, όπου αναμένεται να ενταθούν τα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες, καθώς και σε περιοχές σε όλη την επικράτεια, όπου εκδηλώνονται ακραία καιρικά φαινόμενα, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, εξέδωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το Αρχηγείο απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων και να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, προκειμένου να τις χρησιμοποιήσουν όπου απαιτηθεί.

Στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας είναι διαθέσιμη ενημέρωση σχετικά με τις διακοπές κυκλοφορίας, καθώς και χρήσιμες συμβουλές για την οδική ασφάλεια λόγω κακοκαιρίας και έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειχε προηγηθεί ισχυρή σύσταση της Πολιτικής Προστασίας για αποφυγή μη απαραίτητων μετακινήσεων και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια.

Με τη σειρά της και η Νέα Οδός, σε συνέχεια σχετικών ανακοινώσεων από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων της κακοκαιρίας «Φίλιππος» που σήμερα εμφανίζονται κυρίως στον Νομό Αττικής και αναμένεται να είναι σφοδρότερα στη συνέχεια της ημέρας, παρακαλεί τους οδηγούς για τα παρακάτω:

• Να αποφύγουν μετακινήσεις κατά τη διάρκεια έντασης των φαινομένων. Ενημέρωση για την κατάσταση μπορούν να λάβουν καλώντας την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της εταιρείας στο 22950 26900.

• Αν χρειαστεί να μετακινηθούν, να έχουν τοποθετήσει στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

• Να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, καθώς σε τμήματα του αυτοκινητοδρόμου, λόγω σφοδρότητας των φαινομένων, η ορατότητα είναι περιορισμένη.

Σχετικά με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων υπενθυμίζουμε ότι:

• Οι αλυσίδες τοποθετούνται στους κινητήριους τροχούς.

• Η ταχύτητα με χρήση αλυσίδων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 30 χλμ./ώρα.

• Οι αλυσίδες είναι σωστά τοποθετημένες όταν δείχνουν και είναι τεντωμένες.

«Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων και το σύνολο των ανθρώπων και του μηχανισμού μας βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα.

Κλείνοντας, παρακαλούμε όλους τους οδηγούς να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις της Τροχαίας», καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Οδού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...