326
Επεισόδια έξω από το Πολυτεχνείο μετά την πορεία του 2018 | SOOC

ΕΛ.ΑΣ εν όψει Πολυτεχνείου: 5.000 αστυνομικοί και drones που θα παρακολουθούν τις ταράτσες στα Εξάρχεια

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2019, 09:31
Επεισόδια έξω από το Πολυτεχνείο μετά την πορεία του 2018
|SOOC

ΕΛ.ΑΣ εν όψει Πολυτεχνείου: 5.000 αστυνομικοί και drones που θα παρακολουθούν τις ταράτσες στα Εξάρχεια

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2019, 09:31

Πέντε χιλιάδες αστυνομικοί, η νεοσύστατη ομάδα «Δράση» με μοτοσυκλέτες, δύο drones και ένα ελικόπτερο θα βρίσκονται στους δρόμους και τον αέρα στο κέντρο της Αθήνας, την Κυριακή, για τις εκδηλώσεις εορτασμού του Πολυτεχνείου.

Στο επίκεντρο των μέτρων ασφαλείας θα είναι βέβαια, η περιοχή των Εξαρχείων, όπου… παραδοσιακά, σημειώνονται επεισόδια μετά το τέλος της μεγάλης πορείας και κουκουλοφόροι πραγματοποιούν καταδρομικές επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων.

Η ΕΛ.ΑΣ έχει κάνει ειδικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση όσων ανεβαίνουν σε ταράτσες πολυκατοικιών στα Εξάρχεια όπου κρύβουν «πολεμοφόδια», ενώ πετούν από εκεί διάφορα αντικείμενα με στόχο αστυνομικούς.

Τα δύο drones και το ελικόπτερο θα μεταδίδουν εικόνες στο Κέντρο Επιχειρήσεων, προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα η αστυνομία και να αντιδράσει ανάλογα. Σημειώνεται, ότι στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων θα βρίσκονται και αστυνομικοί με πολιτικά.

Παράλληλα, θα υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έξω από κυβερνητικά κτίρια, πρεσβείες, πανεπιστημιακά ιδρύματα και ειδικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου σημειώθηκαν επεισόδια τις προηγούμενες ημέρες. Υπενθυμίζεται, ότι έπειτα από ειδική αστυνομική επιχείρηση σε εσωτερικούς χώρους της ΑΣΟΕΕ βρέθηκαν κράνη, κοντάρια, κουκούλες και διάφορα άλλα είδη. Η ΕΛ.ΑΣ εκτιμά ότι οι χώροι αυτοί αποτελούσαν το ορμητήριο για επιθέσεις κατά αστυνομικών δυνάμεων. Η διαφορά όμως, φέτος, με την κατάργηση του ασύλου, είναι ότι η αστυνομία θα μπορεί να επιχειρήσει και μέσα σε πανεπιστημιακούς χώρους.

Επίσης, για πρώτη φορά θα είναι στους δρόμους και η νεοσύστατη Ομάδα «Δράση» που αντικατέστησε την «ΔΕΛΤΑ». Πενήντα αστυνομικοί, σε πέντε ομάδες των 10, που θα επιβαίνουν σε δίκυκλα, θα κινούνται διαρκώς σε όλους τους χώρους του κέντρου της Αθήνας και ειδικότερα στα Εξάρχεια, ενώ θα υποστηρίζουν τις ενέργειες των ΜΑΤ.

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ έχει δώσει εντολές στους αστυνομικούς που θα πραγματοποιούν περιπολίες να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας, γιατί υπάρχει φόβος για επιθέσεις εναντίον τους.

«Η αστυνομία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και θα κάνει ό,τι είναι εφικτό για να διεξαχθούν ομαλά οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο. Είναι σε ετοιμότητα και θα διαφυλάξει, μεταξύ άλλων, τα δημόσια κτίρια και ειδικά τα πανεπιστημιακά ιδρύματα», τονίζουν χαρακτηριστικά στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο πηγές της ΕΛ.ΑΣ.