281
Στιγμιότυπο από την αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι | Intimenews

ΕΛ.ΑΣ: Δεν έχουν τελειώσει οι έρευνες για την κατάληψη στο Κουκάκι

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2020, 19:09
Στιγμιότυπο από την αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι
|Intimenews

ΕΛ.ΑΣ: Δεν έχουν τελειώσει οι έρευνες για την κατάληψη στο Κουκάκι

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2020, 19:09

Διαψεύδει (εν μέρει) η ΕΛ.ΑΣ δημοσιεύματα τα οποία αφορούν εργαστηριακά ευρήματα από την κατάληψη της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι και τονίζει ότι δεν υπάρχουν ακόμη αποτελέσματα γενετικού υλικού, ούτε άλλων εργαστηριακών ελέγχων από τα ευρήματα της κατάληψης.

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, «υπάρχουν αποτελέσματα ελάχιστων δακτυλικών αποτυπωμάτων κυρίως σε τοίχους και πόρτες ενός ολόκληρου διώροφου κτιρίου», ενώ προστίθεται πως «για να γίνει εμφανής η προσπάθεια εξαφάνισης κάθε ίχνους, αξίζει να σημειωθεί ότι σε φορητό υπολογιστή βρέθηκε ένα μοναδικό δακτυλικό αποτύπωμα στην οθόνη και κανένα στο πληκτρολόγιο».

Η ΕΛ.ΑΣ υπογραμμίζει ότι επίσημη ενημέρωση για τα ευρήματα θα πραγματοποιηθεί όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Στην ανακοίνωσή της όμως, επιβεβαιώνει τις δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα, τα οποία ταυτοποιούν τέσσερα άτομα, ανάμεσά τους έναν αλλοδαπό.

Νωρίτερα, το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ ανέφερε ότι «τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ για τις καταλήψεις σε Ματρόζου, Παναιτωλίου και Αρβάλη οδήγησαν στην ταυτοποίηση ενός 37χρονου γνωστού αντιεξουσιαστή, μίας 25χρονης Ιταλίδας, μίας 17χρονης και ενός 40χρονου, σεσημασμένου για υποθέσεις ναρκωτικών»

Aναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Σχετικά με δημοσιεύματα στον Τύπο που αφορούν σε εργαστηριακά ευρήματα από την κατάληψη στην οδό Ματρόζου 45 στο Κουκάκι, από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διευκρινίζονται τα παρακάτω:

Δεν υπάρχουν ακόμη αποτελέσματα γενετικού υλικού (DNA), ούτε άλλων εργαστηριακών ελέγχων από τα ευρήματα της κατάληψης. Κατά συνέπεια τα σχετικά δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Υπάρχουν αποτελέσματα ελάχιστων δακτυλικών αποτυπωμάτων κυρίως σε τοίχους και πόρτες ενός ολόκληρου διώροφου κτιρίου! Από αυτά ταυτοποιούνται τέσσερα άτομα εκ των οποίων ο ένας αλλοδαπός.

Για να γίνει εμφανής η προσπάθεια εξαφάνισης κάθε ίχνους, αξίζει να σημειωθεί ότι σε φορητό υπολογιστή βρέθηκε ένα μοναδικό δακτυλικό αποτύπωμα στην οθόνη και κανένα στο πληκτρολόγιο.

Από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση, όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...