287
Βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων μετά την πορεία στη Θεσσαλονίκη | INTIMEnews

EΛ.ΑΣ.: Δέκα τραυματίες αστυνομικοί στα επεισόδια με τους Ρομά – οι τέσσερις από σκάγια

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2022, 09:45
Βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων μετά την πορεία στη Θεσσαλονίκη
|INTIMEnews

EΛ.ΑΣ.: Δέκα τραυματίες αστυνομικοί στα επεισόδια με τους Ρομά – οι τέσσερις από σκάγια

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2022, 09:45

Συνολικά δέκα αστυνομικοί τραυματίστηκαν στα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στο Μενίδι κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας Ρομά για τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη από σφαίρα αστυνομικού της ΔΙΑΣ στο κεφάλι.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. από τους δέκα τραυματίες αστυνομικούς –ανάμεσά τους και ο διοικητής της ΟΠΚΕ– οι έξι χτυπήθηκαν από διάφορα αντικείμενα που τους πέταξαν οι διαμαρτυρόμενοι και οι τέσσερις από σκάγια όπλων.

Οι Ρομά συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στην οδό Μόρνου στην περιοχή Αυλίζα. Νωρίτερα έκλεισαν την περιφερειακή Αιγάλεω, ενώ για ώρες  παρέμενε κλειστή και η λεωφόρος Φυλής.

Πεδίο μάχης και η Θεσσαλονίκη, με μπαράζ επιθέσεων κατά των αστυνομικών δυνάμεων στον Δενδροπόταμο, στη Χαλκηδόνα, στην οδό Πόντου κοντά στο κτίριο Υποδιεύθυνσης Μεταγωγών και στον καταυλισμό «Αγία Σοφία», στον Δήμο Θερμαϊκού στο ύψος του καταυλισμού «Τσαΐρια».

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν επίσης και μετά το τέλος της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στην οδό Ολυμπιάδος και τους γύρω δρόμους από το τουρκικό προξενείο.

Λίγο μετά τις 22.00, ομάδα κουκουλοφόρων κινήθηκε στην οδό Ν. Πλαστήρα και πέταξε δύο βόμβες μολότοφ και πέτρες έξω από το κτίριο όπου στεγάζεται η Οικονομική Αστυνομία, στον Δενδροπόταμο, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Στην οδό Λαγκαδά, στο ύψος της Σταυρούπολης, Ρομά άναψαν φωτιές σε κάδους και σταμάτησε η κυκλοφορία. Ιδια εικόνα και  στο Καλοχώρι αλλά –όπως προαναφέρθηκε– και στον οικισμό «Αγίας Σοφίας» στα Διαβατά, όπου επίσης υπήρξαν αναφορές για πυροβολισμούς.

Στην Αθήνα, τέλος, η Αστυνομία προέβη σε 21 προσαγωγές κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που έγιναν το βράδυ στα Εξάρχεια μετά το τέλος της πορείας για τα 14 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Από τις 21 προσαγωγές οι εννέα μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις αστυνομικοί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...