197
Oι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια του τρένου | Hurriyet

Eκτροχιασμός αμαξοστοιχίας στην Τουρκία – εννέα νεκροί, δεκάδες τραυματίες

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2018, 08:04
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 13/12/2018, 11:30
Oι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια του τρένου
|Hurriyet

Eκτροχιασμός αμαξοστοιχίας στην Τουρκία – εννέα νεκροί, δεκάδες τραυματίες

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2018, 08:04
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 13/12/2018, 11:30

Δυστυχώς ανεβαίνει ώρα με την ώρα ο μακάβριος απολογισμός των θυμάτων από τον τρομακτικό εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας υψηλής ταχύτητας τα ξημερώματα στην πρωτεύουσα της Τουρκίας. Λίγο μετά τις 11 π.μ. οι νεκροί είχαν ανέλθει στους εννέα, ενώ οι τραυματίες καταμετρήθηκαν σε 47.

Το γεγονός ότι και οι δύο αριθμοί είχαν αυξηθεί από προηγούμενο απολογισμό, μαρτυρούσε και τη δραματικότητα της κατάστασης καθώς τα σωστικά συνεργεία ανακάλυπταν συνεχώς εγκλωβισμένους στα βαγόνια.

Ο περιφερειάρχης της Αγκυρας, Βασίπ Σαχίν, έσπευσε αμέσως στο σημείο του δυστυχήματος. Είπε στους δημοσιογράφους ότι η αμαξοστοιχία υψηλής ταχύτητας η οποία είχε ξεκινήσει το δρομολόγιό της με προορισμό την κεντρική επαρχία του Ικονίου, έπεσε πάνω σε μηχανοκίνητο βαγονέτο ελέγχου των σιδηροδρομικών γραμμών, το οποίο εκείνη την ώρα πραγματοποιούσε επισκευές στις γραμμές.

«Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται. Ελπίζουμε ο αριθμός των νεκρών να μην αυξηθεί» πρόσθεσε ο Σαχίν, χωρίς όμως οι ελπίδες του να βρουν ανταπόκριση.

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή Γενί Μαχαλέ, στη δυτική πλευρά της τουρκικής πρωτεύουσας. Μια γέφυρα κατέρρευσε πάνω στην αμαξοστοιχία, της οποίας τουλάχιστον δύο βαγόνια εκτροχιάστηκαν.

Το δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 06.30 τοπική ώρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...