126
O Ταγίπ Ερντογάν κάνει το σήμα των «Γκρίζων Λύκων» κατά τη διάρκεια παλαιότερης ομιλίας του - η εθνικιστική οργάνωση βγαίνει πλέον εκτός νόμου στη Γαλλία | YouTube

Εκτός νόμου στη Γαλλία οι «Γκρίζοι Λύκοι»

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2020, 17:35
O Ταγίπ Ερντογάν κάνει το σήμα των «Γκρίζων Λύκων» κατά τη διάρκεια παλαιότερης ομιλίας του - η εθνικιστική οργάνωση βγαίνει πλέον εκτός νόμου στη Γαλλία
|YouTube

Εκτός νόμου στη Γαλλία οι «Γκρίζοι Λύκοι»

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2020, 17:35

Με απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης, οι «Γκρίζοι Λύκοι», η εθνικιστική οργάνωση-στήριγμα του καθεστώτος Ερντογάν στην Τουρκία, τίθενται εκτός νόμου.

Την απόφαση, που θα ληφθεί επισήμως από το υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης, ανακοίνωσε ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν.

Η κίνηση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι οι εθνικιστές στην Τουρκία υπό τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί (επικεφαλής του κόμματος ΜΗΡ/ φωτογραφία κάτω) αποτελούν κυβερνητικό σύμμαχο του προέδρου Ερντογάν.

Η απόφαση έρχεται μόλις λίγα 24ωρα μετά τη βεβήλωση του μνημείου γενοκτονίας των Αρμενίων και του Εθνικού Κέντρου Αρμενικής Μνήμης στη Λιόν, από αγνώστους που έγραψαν με σπρέι υβριστικά συνθήματα, τα αρχικά RTE (Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν) και «Γκρίζοι Λύκοι».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...