177
Συγκέντρωση αλληλεγγύης συλλογικοτήτων, έξω από το πρωτοδικείο Αθηνών, κατά την έναρξη της δίκης για την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου τον Σεπτέμβριο τον Απρίλιο | SOOC

Εκτός φυλακής ο μεσίτης δύο μήνες μετά την καταδίκη του για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2022, 14:36
Συγκέντρωση αλληλεγγύης συλλογικοτήτων, έξω από το πρωτοδικείο Αθηνών, κατά την έναρξη της δίκης για την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου τον Σεπτέμβριο τον Απρίλιο
|SOOC

Εκτός φυλακής ο μεσίτης δύο μήνες μετά την καταδίκη του για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2022, 14:36

Μόλις δύο μήνες μετά την καταδική του σε δεκαετή κάθειρξη και ενώ το δικαστήριο είχε αποφασίσει να μην χορηγηθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, ο ένας εκ των δύο καταδικασθέντων για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, που είχε οδηγηθεί στις φυλακές (σ.σ. πρόκειται για τον μεσίτη καθώς ο έτερος εμπλεκόμενος, ο 77χρονος κοσμηματοπώλης εκτίει την ποινή του κατ΄οίκον λόγω ηλικίας), είναι και πάλι ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Οπως έκαναν γνωστό οι συνήγοροι του μεσίτη,  Ιωάννης Γλύκας και Ορφέας Φίλος, το αίτημα αναστολής της ποινής του έγινε τελικά δεκτό και θα αποφυλακιστεί.

«Η Δικαιοσύνη ανεπηρέαστη δέχτηκε την αίτηση αναστολής του αιτούντος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφανίσεως εντός του πρώτου πενθημέρου εκάστου μηνός και του έδωσε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο ελεύθερος όταν αυτό προσδιοριστεί» αναφέρουν στη σχετική δήλωσή τους.

Υπενθυμίζεται ότι αμφότεροι οι κατηγορούμενοι (ο μεσίτης και το κοσμηματοπώλης) είχαν καταδικαστεί κατά πλειοψηφία για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία, ενώ είχε απορριφθεί το αίτημα για μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...