234
Πολύ κοντά σε δύο χωριά πλησίασε ένα από τα μέτωπα | ermisnews.gr

Εκτός ελέγχου τα μέτωπα στη Ζάκυνθο – Εκκενώθηκαν χωριά

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2019, 17:03
Πολύ κοντά σε δύο χωριά πλησίασε ένα από τα μέτωπα
|ermisnews.gr

Εκτός ελέγχου τα μέτωπα στη Ζάκυνθο – Εκκενώθηκαν χωριά

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2019, 17:03

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που κατακαίει από τις 11:00 το πρωί της Κυριακής δασική έκταση στα χωριά Αγαλάς και Κερί στη Ζάκυνθο.

Εξαιτίας της πυρκαγιάς διατάχτηκε η εκκένωση των δύο χωριών με λεωφορεία του ΚΤΕΛ. Η αστυνομία έχει αποκλείσει τις εισόδους των χωριών και ενημερώνει τους κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

Την απόφαση για την εκκένωση έλαβαν η Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου και οι υπεύθυνοι Πολιτικής Προστασίας, έπειτα και από συνεννόηση με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Σε απόσταση αναπνοής από κατοικία έχει φτάσει η πυρκαγιά στο Κερί

Πύρινη κόλαση από την πυρκαγιά στο Κερί Ζακύνθου – Σε απόσταση αναπνοής από κατοικία έχει φτάσει η πυρκαγιά

Geplaatst door Εφημερίδα ΕΡΜΗΣ / ermisnews.gr op Zondag 15 september 2019

Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται αυτή τη στιγμή σε δασική έκταση στο χωριό Αγαλάς.Μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας πάει στο σημείο ενώ έχουν ζητηθεί υδροφορες καθώς και εναέρια υποστήριξη.

Geplaatst door Εφημερίδα ΕΡΜΗΣ / ermisnews.gr op Zondag 15 september 2019

Επιπλέον, αποφασίστηκε η εκκένωση ξενοδοχειακής μονάδας στο Κερί με εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των υπευθύνων Πολιτικής Προστασίας.

Με εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των υπευθύνων Πολιτικής Προστασίας, τρία λεωφορεία ΚΤΕΛ Ζακύνθου παρέλαβαν περίπου 120 άτομα, που διέμεναν στο ξενοδοχείο, και τα μεταφέρουν σε άλλο ξενοδοχείο της επιχείρησης στην περιοχή του Καλαμακίου.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμενες πληροφορίες έχει καεί κατοικία που βρισκόταν δίπλα στο ξενοδοχείο.

Ο καπνός έγινε ορατός στις 16:45 ώρα Ελλάδας από τον μετεωρολογικό δορυφόρο Meteosat-11, ο οποίος βρίσκεται σε ύψος 36.000 χιλιομέτρων πάνω από τη Γη

Στο χωριό Αγαλάς η φωτιά καίει δασική έκταση μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Στο σημείο επιχειρούν εννέα οχήματα με 20 πυροσβέστες, πεζοπόρα τμήματα, τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Καναντέρ, ενώ έχει ζητηθεί ενίσχυση με πυροσβεστικό ελικόπτερο Ericsson, αεροσκάφη PZL αλλά και επίγεια πυροσβεστική δύναμη από την Πάτρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...