352
Τίτλοι τέλους για το Mega | ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ/ IntimeNews

Τέλος το Mega – Το ΣτΕ έκανε δεκτή την απόφαση του ΕΣΡ

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2018, 13:24
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 5/10/2018, 16:25
Τίτλοι τέλους για το Mega
|ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ/ IntimeNews

Τέλος το Mega – Το ΣτΕ έκανε δεκτή την απόφαση του ΕΣΡ

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2018, 13:24
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 5/10/2018, 16:25

Είναι γεγονός. Το πιο ιστορικό ιδιωτικό κανάλι της χώρας ολοκληρώνει και επίσημα τον κύκλο του.

Οι τίτλοι τέλους για το Mega μπαίνουν μετά από σειρά αποφάσεων του ΣτΕ το οποίο απέρριψε τις προσφυγές του σταθμού και των εργαζομένων, με τις οποίες ζητούσαν να ακυρωθεί η απόφαση του ΕΣΡ που είχε διατάξει τον τερματισμό της λειτουργίας του.

Τα μέλη του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου έκριναν ότι μετά την εφαρμογή του νόμου 4496/17 οι τηλεοπτικοί σταθμοί εξαρτούν τη συνέχιση της λειτουργίας τους από τη συμμετοχή τους στη διαδικασία αδειοδότησης που προκηρύχθηκε. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει συμμετοχή επιβάλλεται κατά δέσμια αρμοδιότητα ο τερματισμός της λειτουργίας του χωρίς να καταλείπεται στάδιο εκτίμησης των κατ’ ιδίων περιστάσεων.

Χτυπημένο από δυσβάσταχτα χρέη προς τις τράπεζες αλλά και την απροθυμία των μετόχων του να χρηματοδοτήσουν τη λειτουργία του, το Mega είχε διακόψει. από τον Σεπτέμβριο του 2016, τη μετάδοση ειδήσεων και ενημερωτικών προγραμμάτων –έκτοτε προέβαλλε επαναλήψεις εκπομπών από το πλούσιο αρχείο του με ιδιαίτερη επιτυχία στις θεαματικότητες, τόσο που οι διαφημισεις που προέβαλε επέτρεπε τη συνέχιση των εκπομπών.

Ωστόσο το κανάλι δεν υπέβαλλε δήλωση αλλαγής φυσιογνωμίας του προγράμματος του, ούτε συμμετείχε στην διαδικασία χορήγησης αδειών «επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευροεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου».

Κατόπιν αυτών, το ΕΣΡ αποφάσισε τον τερματισμό λειτουργίας του. Η απόφαση του ΕΣΡ είχε ανασταλεί προσωρινά από το Συμβούλιο της Επικρατείας και την Παρασκευή εκδόθηκαν οι σχετικές αποφάσεις της Ολομέλειας.

Ετσι, θέμα χρόνου είναι, πλέον, να πέσει το «μαύρο» στο Mega.

Μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα γίνουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και, εντός του Οκτωβρίου, το κανάλι θα σταματήσει να εκπέμπει, οριστικά.

Το ΣτΕ θα στείλει την απόφασή του στο ΕΣΡ και αυτό με τη σειρά του θα τη γνωστοποιήσει στην ΕΕΤΤ και την DIGEA και στη συνέχεια θα διακοπεί το σήμα του.

Η τελευταία πράξη του «δράματος» είναι αυτή που αφορά τα περιουσιακά στοιχεία του. Μόλις εκδοθεί η απόφαση στο αίτημα των τραπεζών για να τεθεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης θα προχωρήσουν εν συνεχεία οι πλειστηριασμοί.

Αυτό που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ο πλειστηριασμός της «πολύτιμης» ταινιοθήκης του καναλιού, για την οποία φυσικά ακούγονται ήδη πολλοί επίδοξοι μνηστήρες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...