328
Ο χάρτης με τα καιρικά φαινόμενα για τη Δευτέρα | EMY

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ – διήμερο με βροχή και πτώση της θερμοκρασίας

Protagon Team Protagon Team 7 Οκτωβρίου 2019, 10:34
Ο χάρτης με τα καιρικά φαινόμενα για τη Δευτέρα
|EMY

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ – διήμερο με βροχή και πτώση της θερμοκρασίας

Protagon Team Protagon Team 7 Οκτωβρίου 2019, 10:34

Νέα επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα Δευτέρα με βροχές και καταιγίδες, που σταδιακά θα επηρεάσουν σχεδόν το σύνολο της χώρας και θα συνεχιστούν τουλάχιστον έως τις βραδινές ώρες της Τρίτης.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής αναμένονται σε Θεσσαλία, τα βόρεια και ανατολικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, τα νησιά του Ιονίου και τοπικά τα δυτικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, σύμφωνα με το meteo.gr.

Τη Δευτέρα αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, όπου βαθμιαία θα ενταθούν, ενώ τα φαινόμενα θα είναι έντονα στα δυτικά, κεντρικά ηπειρωτικά και βαθμιαία στις Κυκλάδες και τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα είναι πιθανόν να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στο οδικό δίκτυο κατά τη διάρκεια της Δευτέρας, καθώς θα επηρεαστεί μεγάλο τμήμα του στην ηπειρωτική χώρα.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που από τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους έντονα, κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί έντασης 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Για την Τρίτη στην Αττική αναμένονται ασθενείς βροχοπτώσεις τις μεσημεριανές ώρες ενώ οι άνεμοι θα είναι ασθενείς βόρειοι-βορειοανατολικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με τη Δευτέρα.

Την Τρίτη προβλέπονται βροχές και καταιγίδες με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα στα ανατολικά, ενώ εξαίρεση θα παρουσιάσουν η Ηπειρος και η Μακεδονία.

O χάρτης με τα (ακραία) καιρικά φαινόμενα την Τρίτη, 8 Οκτωβρίου

Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν, ενώ μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά κυρίως ηπειρωτικά τμήματα. Ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο με εντάσεις 6-7 μποφόρ και  στο βόρειο Αιγαίο 8 μποφόρ, με εξαίρεση το νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ ανατολικοί άνεμοι εντάσεων έως 5-6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...