225
| SOOC

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – προειδοποίηση για έντονα φαινόμενα

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2021, 11:51
|SOOC

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – προειδοποίηση για έντονα φαινόμενα

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2021, 11:51

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προειδοποιώντας για βροχές και καταιγίδες –κατά τόπους έντονες– από την Παρασκευή, κυρίως στα δυτικά και τα βορειοανατολικά.

Σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ, από την Παρασκευή θα επηρεάσουν τη χώρα διαδοχικά συστήματα κακοκαιρίας, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νότιους νοτιοδυτικούς ανέμους, που θα φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά:

Την Παρασκευή, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιόνιο, βαθμιαία στην ηπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και σταδιακά στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο.

Τα φαινόμενα, που δεν αποκλείεται στη δυτική Ελλάδα να συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, σταδιακά από το απόγευμα στα δυτικά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στο βορειοανατολικό Αιγαίο και στη Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις από νότιες διευθύνσεις, φθάνοντας στα πελάγη τα 8 μποφόρ, βαθμιαία όμως από το μεσημέρι στα δυτικά και από αργά το βράδυ στα ανατολικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Το Σάββατο, νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσει από το απόγευμα το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και το βράδυ το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη.

Με βάση τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία, οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν την Κυριακή (28-11-2021) και τη Δευτέρα (29-11-2021) κατά διαστήματα στη δυτική Ελλάδα και στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...