172
Το κεντρικό κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος | Nick Paleologos / SOOC

Εκτακτη σύσκεψη στην Τράπεζα της Ελλάδος για το δάνειο Πολάκη

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2019, 15:26
Το κεντρικό κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος
|Nick Paleologos / SOOC

Εκτακτη σύσκεψη στην Τράπεζα της Ελλάδος για το δάνειο Πολάκη

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2019, 15:26

Το καταναλωτικό δάνειο ύψους 100.000 ευρώ που έλαβε από την Attica Bank ο Παύλος Πολάκης είναι στο επίκεντρο της έκτακτης σύσκεψης που συγκάλεσε τη Δευτέρα η Τράπεζα της Ελλάδος.

Στη σύσκεψη διερευνώνται οι όροι και οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες χορηγήθηκαν τα δύο δάνεια (70.000 ευρώ και 30.000 ευρώ) στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, αλλά και το γεγονός ότι, ενώ υπήρχε προσημείωση από μια τράπεζα για παλαιότερο δάνειο, τα νέα δάνεια ελήφθησαν από άλλο τραπεζικό ίδρυμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το απόγευμα ενδέχεται να κληθεί και η διοίκηση της Attica προκειμένου να υπάρξουν περαιτέρω διευκρινίσεις.

Σημειώνεται ότι ο κ. Πολάκης παραδέχτηκε ότι πήρε το δάνειο «για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του οικογενειακού και πολιτικού του βίου».

Δικαιολόγησε τις οικονομικές του δυσχέρειες στην υπουργοποίησή του. Από τον Οκτώβριο του 2015 «αναγκαστικά σταμάτησα, λόγω της υπουργικής μου ιδιότητας, να ασκώ το επάγγελμα του χειρουργού-εντατικολόγου που μου εξασφάλιζε εδώ και πολλά χρόνια διπλάσια και τριπλάσια εισοδήματα από τα σημερινά μου», γράφει.

Παράλληλα, εξαπέλυσε και σφοδρή επίθεση κατά της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» που αποκάλυψε το θέμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...