245
Κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν εξετάσεις στη δομή φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στο Κρανίδι | ΕΟΔΥ

Εκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για τις δομές μεταναστών

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2020, 12:44
Κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν εξετάσεις στη δομή φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στο Κρανίδι
|ΕΟΔΥ

Εκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για τις δομές μεταναστών

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2020, 12:44

Τον άμεσο συντονισμό των δράσεων των αρμόδιων υπουργείων Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου επιχειρεί η κυβέρνηση, με στόχο τον περιορισμό μετάδοσης του κορονοϊού στην περιοχή του Κρανιδίου, αλλά και ελέγχους σε άλλες δομές μεταναστών και προσφύγων στη χώρα.

Γι’ αυτόν τον λόγο στη 1.30 το μεσημέρι πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας των υπουργών Υγείας Βασίλη Κικίλια με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν επίσης ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο προέδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο διοικητής της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης Τάσος Μαντάγαρης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης θα διερευνηθεί ο καλύτερος τρόπος συντονισμού των δράσεων και των μέτρων προστασίας που επιβλήθηκαν στην περιοχή του Κρανιδίου από τα δύο υπουργεία.

Επιπλέον, θα συζητηθούν λεπτομερώς και τα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμοσθούν άμεσα και σε άλλες δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, προκειμένου να μην υπάρξουν εστίες μετάδοσης του κορονοϊού.

Ο φόβος στην περιοχή του Κρανιδίου είναι διάχυτος, δεδομένου ότι το Πόρτο Χέλι απέχει μόλις 5 χιλιόμετρα από τη δομή φιλοξενίας. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έκανε εκ νέου έκκληση την Τετάρτη στους κατοίκους των γύρω περιοχών να μη βγαίνουν έξω από το σπίτι (εδώ), ώστε να περιορισθεί η μετάδοση.

Μία πιθανή μετάδοση του κορονοϊού σε δομές φιλοξενίας, αλλά και σε γύρω περιοχές, θα μπορούσε να ανατρέψει την καλή επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα μας και στην οποία βέβαια βασίζεται η άρση των μέτρων περιορισμού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...