350
Φωτογραφία αρχείου από Δημοτικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης | Konstantinos Tsakalidis /SOOC

Εκτακτη συνεδρίαση λοιμωξιολόγων – Κι όμως υπάρχει σενάριο να μην ανοίξουν σε όλη τη χώρα τα σχολεία

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 7 Ιανουαρίου 2021, 19:28
Φωτογραφία αρχείου από Δημοτικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης
|Konstantinos Tsakalidis /SOOC

Εκτακτη συνεδρίαση λοιμωξιολόγων – Κι όμως υπάρχει σενάριο να μην ανοίξουν σε όλη τη χώρα τα σχολεία

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 7 Ιανουαρίου 2021, 19:28

Τα σχολεία στις κόκκινες περιοχές της χώρας βρίσκονται στο επίκεντρο της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, η οποία συνεδριάζει εκτάκτως το απόγευμα της Πέμπτης.

Και μπορεί η υπουργός Υγείας Νίκη Κεραμέως να ανακοίνωσε πριν από μερικές ώρες ότι τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία θα ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου (εδώ), λίγο αργότερα όμως σήμανε συναγερμός στην κυβέρνηση, καθώς τα κρούσματα σε πολλές περιοχές παραμένουν στα ύψη. Εξάλλου και η θέση της κυβέρνησης μέχρι πρόσφατα ήταν να γίνει οριζόντιο άνοιγμα των σχολείων σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Πηγές του Protagon αναφέρουν ότι οι επιστήμονες προτίθενται να χωρίσουν και πάλι τη χώρα σε ζώνες, ώστε να ανοίξουν τα σχολεία μόνο στις περιοχές που ελέγχονται επιδημιολογικά.

Τουλάχιστον αυτή είναι μία από τις βασικές προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι μέχρι αυτή τη στιγμή.

Η τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης, πάντως, αναμένεται δώσει το πράσινο φως για το άνοιγμα ή όχι των σχολείων στις κόκκινες περιοχές.

Ανάμεσα στις περιοχές που προβληματίζουν τους ειδικούς είναι και η Δυτική Αττική, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει βαρύ.

Ούτως ή άλλως στην Ελευσίνα και τον Ασπρόπυργο συνεχίζονται τα αυστηρά μέτρα αφού έχουν μπει σε σκληρό lockdown, για αυτό και είναι πιθανό να μην ανοίξουν εκεί, αλλά και σε άλλες περιοχές τα σχολεία.

Οι επιβαρυμένες περιοχές

Οι κόκκινες περιοχές πάντως δεν είναι λίγες στη χώρα, αφού παρά τα αυστηρά μέτρα συνεχίζεται η ανοδική πορεία των κρουσμάτων.

Ετσι, σε καθεστώς αυστηρού lockdown, σύμφωνα με τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, βρίσκονται οι περιοχές της Δυτικής Αττικής (Ασπρόπυργος, Ελευσίνα), οι Δήμοι Εορδαίας, Κοζάνης και Βοΐου της ΠΕ Κοζάνης, το Παλαίκαστρο του Δήμου Σητείας της ΠΕ Λασιθίου, η Νέδα, Αγιοχωρίου και Ηπιο του Δήμου Αρριανών της ΠΕ Ροδόπης, ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων της ΠΕ Βοιωτίας στην Κοινότητα Σπερχειάδας, ο Δήμος Μακρακώμης, της ΠΕ Φθιώτιδας, η Κοινότητα Στροφής του Δήμου Αρριανών της ΠΕ Ροδόπης, η Κοινότητα Κέλλη του Δήμου Αμύνταιου της ΠΕ Φλώρινας και η Κάλυμνος.

Κλειστά στη Σητεία

Στο μεταξύ, ύστερα από έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Σητείας, με αφορμή τα κρούσματα κορονοϊού που έχουν εντοπιστεί στην περιοχή, αποφασίστηκε την Πέμπτη η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Δήμου, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού. Τα μαθήματα θα γίνουν διαδικτυακά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...