317
Από αριστερά προς τα δεξιά: Γιώργος Πατούλης, Τάκης Θεοδωρικάκος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο κτίριο της ΓΑΔΑ |

«Εξυπνα» φανάρια στους δρόμους της Αθήνας, θα πιάνουν όσους περνούν με «κόκκινο»

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2020, 14:06
Από αριστερά προς τα δεξιά: Γιώργος Πατούλης, Τάκης Θεοδωρικάκος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο κτίριο της ΓΑΔΑ
|

«Εξυπνα» φανάρια στους δρόμους της Αθήνας, θα πιάνουν όσους περνούν με «κόκκινο»

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2020, 14:06

Τον νέο, εκσυγχρονισμένο Θάλαμο Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας, (ΘΕΠΕΚ) στη ΓΑΔΑ, που ανακαινίστηκε με μέριμνα και έξοδα της Περιφέρειας Αττικής, και το νέο πρόγραμμα εγκατάστασης «έξυπνων» σηματοδοτών, που θα καταγράφουν τους παραβάτες του «κόκκινου», εγκαινίασαν τη Δευτέρα από κοινού, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη και του αρχηγού της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγου Μιχάλη Καραμαλάκη.

Οσον αφορά του νέους «έξυπνους» σηματοδότες, όπως έκανε γνωστό ο περιφερειάρχης, σε πρώτη φάση θα τοποθετηθεί πιλοτικά ένας (σε σημείο που δεν αποκάλυψε).

Ο σηματοδότης φέρει σύστημα με κάμερα, που θα ενεργοποιείται αυτόματα μόλις παραβιάζεται το «κόκκινο» και θα καταγράφει τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του παραβάτη.

Τα αποτελέσματα θα αξιολογηθούν, προκειμένου να επεκταθεί το μέτρο σε όλη την Αττική.

Εκτός από τον εκσυγχρονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων στη ΓΑΔΑ, η αναβάθμιση του ΘΕΠΕΚ περιλαμβάνει, επίσης, την αποκατάσταση όλων των καμερών ελέγχου κυκλοφορίας στους δρόμους και τη συντήρηση των υπολοίπων από τα συνεργεία της Περιφέρειας που ανέλαβε το έργο. Συνολικά, σε όλο το λεκανοπέδιο υπάρχουν 235 κάμερες ελέγχου κυκλοφορίας.

«Μετά από 15 χρόνια λειτουργίας, το ΘΕΠΕΚ ξαναγίνεται καινούργιο για τη βελτίωση και την αποτελεσματικότερη διαχείριση της της κυκλοφορίας, με σκοπό την ασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοϊδης.

Στόχος, τόνισε, η ασφάλεια παντού, στις γειτονιές, τους δρόμους, τα νησιά, τις θάλασσες, αλλά και την ανεμπόδιστη κυκλοφορία των πεζών στους δρόμους της Αθήνας.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο υπουργός στους ελέγχους για παραβάσεις που εμποδίζουν την κυκλοφορία και την προσβασιμότητα των ΑΜεΑ σε πεζοδρόμια και χώρους.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ εξήρε το έργο της Περιφέρειας.

Κοινός στόχος, τόνισε, είναι η ασφάλεια των πολιτών. «Στηρίζουμε την Αυτοδιοίκηση και συνδράμουμε την ΕΛΑΣ», ήταν το μήνυμά του, υπενθυμίζοντας ότι στους 11 μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ έχουν δοθεί 300 νέα οχήματα στην Αστυνομία, τα οποία και αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...