309
(φωτ. αρχείου) | Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Εξουδετέρωση βόμβας 500 λιβρών την Κυριακή στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2018, 13:25
(φωτ. αρχείου)
|Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Εξουδετέρωση βόμβας 500 λιβρών την Κυριακή στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2018, 13:25

Η εξουδετέρωση βόμβας 500 λιβρών του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, που εντοπίστηκε εντός του Στρατιωτικού Αεροδρομίου Ελευσίνας, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Νοεμβρίου από τις 09:00.

Η μέγιστη διάρκεια της επιχείρησης είναι τέσσερις ώρες, αναφέρει ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής.

Εκ μέρους του στρατιωτικού αεροδρομίου έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας με την καθοδήγηση μέρους του ωστικού κύματος και θραυσμάτων εντός του αεροδρομίου και μείωση της έντασης του με τη δημιουργία αναχωμάτων.

Θα γίνει ακόμη εκκένωση περιοχής περιμετρικά του σημείου ανεύρεσης της βόμβας με σκοπό την αποφυγή πρόκλησης επισφαλών καταστάσεων.

Επίσης, υπήρξε ενημέρωση ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα ασφαλείας, καθώς η μέγιστη ακτίνα ζώνης της οργανωμένης απομάκρυνσης ανέρχεται σε 1.407 μέτρα και περιλαμβάνει περιοχές με κατοικίες και επιχειρήσεις, κυρίως στον δήμο Ασπροπύργου και στον δήμο Ελευσίνας.

Ειδικότερα, συμπεριλαμβάνονται περιοχές με κατοικίες βόρεια και ανατολικά του στρατιωτικού αεροδρομίου όπως «Αεροδρόμιο», «Γκορυτσά», «Τρύπα Αλεπούς», «Κόκκινη Εκκλησιά», «Ψάρι» και «Θερμοκήπια».

Η πλέον επικίνδυνη ζώνη, στην απευκταία περίπτωση έκρηξης, περιλαμβάνει όλη τη συνοικία «Αεροδρόμιο» και ένα πολύ μικρό τμήμα της συνοικίας «Τρύπα Αλεπούς». Από τη ζώνη αυτή, επιβάλλεται η αποχώρηση των κατοίκων, προκειμένου να μην εκτεθεί σε κίνδυνο η ζωή ή η υγεία τους.

Στις άλλες, γειτονικές συνοικίες, οι ιδιοκτήτες των κτισμάτων να αφήσουν ανοιχτά τα παράθυρά τους, να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους, μακριά από αντικείμενα που μπορεί να μετακινηθούν ή να σπάσουν, προκαλώντας τραυματισμούς, και, κυρίως, να μην κυκλοφορούν στους δρόμους.

Τα ίδια μέτρα πρέπει να ληφθούν και σε χώρους συνάθροισης κοινού, όπως οι εκκλησίες. Επίσης, οι γονείς ή κηδεμόνες μικρών παιδιών, να τα ενημερώσουν για το ενδεχόμενο εκκωφαντικού θορύβου, προκειμένου να μην τρομάξουν ή πανικοβληθούν.

Για τη φιλοξενία – παραμονή των κατοίκων της συνοικίας «Αεροδρόμιο», στη διάρκεια της επιχείρησης, ο δήμος έχει φροντίσει να παραμείνουν ανοιχτές, το πρωί της Κυριακής, δημοτικές υποδομές όπως τα ΚΑΠΗ, το Πνευματικό Κέντρο, το Κλειστό Γυμναστήριο. Για όσους επιλέξουν να παραμείνουν σε ανοιχτούς χώρους, συνιστώνται οι πλατείες Δημαρχείου, Ηρώων, ‘Ανω και Κάτω Φούσας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...