201
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Εξεταστική για ΜΜΕ και δημοσκοπήσεις: Ποιοι βουλευτές θα απαρτίζουν την επιτροπή

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2021, 13:49
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Εξεταστική για ΜΜΕ και δημοσκοπήσεις: Ποιοι βουλευτές θα απαρτίζουν την επιτροπή

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2021, 13:49

Προς οριστικοποίηση βαίνει η σύνθεση της 29μελούς εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει την καταγγελλόμενη «επιχείρηση πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος».

Από την κυβερνητική πλειοψηφία (15 μέλη) αναμένεται να συμμετάσχουν οι βουλευτές της ΝΔ Γιάννης Ανδριανός, Παρασκευή Βρυζίδου, Δημήτρης Καιρίδης, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Γιάννης Μελάς, Τάσος Μπαρτζώκας, Χριστόφορος Μπουτσικάκης, Ανδρέας Νικολακόπουλος, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Αικ. Παπακώστα, Βασίλης Σπανάκης, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Βασίλης Υψηλάντης και Φίλιππος Φόρτωμας.

Από την αξιωματική αντιπολίτευση (οκτώ μέλη) αναμένεται να συμμετάσχουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης, Αναστασία Γκαρά, Γιάννης Ραγκούσης, Βασίλης Κόκκαλης, Γιώργος Τσίπρας, Θεοδώρα Τζάκρη, Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης και Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Από το Κίνημα Αλλαγής (δύο μέλη) ο Γιώργος Καμίνης και ένα ακόμα μέλος που θα οριστικοποιηθεί εντός των προσεχών ημερών, από το ΚΚΕ (1) η Μαρία Κομνηνάκα, από την Ελληνική Λύση (1) ο Βασίλης Βιλιάρδος, από το ΜέΡΑ25 (1) ο Κλέων Γρηγοριάδης και από τους ανεξάρτητους θα κληρωθεί ένας από τους Κωνσταντίνο Μπογδάνο και Κωνσταντίνα Αδάμου.

Το αξίωμα του προέδρου της Επιτροπής αναμένεται να αναλάβει ο κ. Κεφαλογιάννης από τη ΝΔ.

Ως γνωστόν, η Εξεταστική Επιτροπή συστάθηκε με απόφαση της ολομέλειας της Βουλής στις 12 Νοεμβρίου, μετά από πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ολομέλεια όρισε επίσης δίμηνη προθεσμία στην επιτροπή, για την ολοκλήρωση των εργασιών της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News