204
Γεύμα από δομή αστέγων (φωτογραφία αρχείου) | Intime

Εξετάσεις για κορονοϊό σε 130 αστέγους στο κέντρο του Πειραιά

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2020, 13:06
Γεύμα από δομή αστέγων (φωτογραφία αρχείου)
|Intime

Εξετάσεις για κορονοϊό σε 130 αστέγους στο κέντρο του Πειραιά

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2020, 13:06

Αμεση ήταν η ανταπόκριση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), μετά την ενημέρωση από την Unesco Πειραιώς και Νήσων για ασθενή με λοίμωξη Covid-19 από τον νέο κορονοϊό, ο οποίος διέμενε στο Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων στον Πειραιά. Στη δομή φιλοξενούνται συνολικά 130 άτομα.

O ασθενής, που έγινε γνωστός την Κυριακή στο πλαίσιο της προγραμματισμένης ημερήσιας ενημέρωσης από τον υπεύθυνο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρη Τσιόδρα, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αττικής σε καλή κλινική κατάσταση.

Λόγω της ιδιαιτερότητας της δομής, κλιμάκια του ΕΟΔΥ μετέβησαν επιτόπου και πραγματοποίησαν δειγματοληψία και από τους 130 αστέγους, καθώς και από το προσωπικό.

Οι ειδικοί του Οργανισμού έδωσαν οδηγίες για τη διαχείριση των στενών επαφών, αλλά κυρίως των ατόμων υψηλού κινδύνου, καθώς και για τους βασικούς κανόνες ατομικής υγιεινής.

Ο ΕΟΔΥ συνεχίζει να επισημαίνει τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης ασθενών με Covid- 19 σε χώρους διαμονής πολλών ατόμων, όπως είναι τα κέντρα αποκατάστασης, οι δομές αστέγων, οι δομές για ηλικιωμένους ή οι δομές χρονίως πασχόντων για τον έλεγχο της διασποράς της νόσου και την προστασία των συνανθρώπων μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στην ειδική τηλεφωνική γραμμή του ΕΟΔΥ 1135 ή να επισκέπτονται τον ιστότοπο www.eody.gov.gr

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...