276
Μέρος του οπλισμού που κατασχέθηκε | Ελληνική Αστυνομία

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που μετέφερε μεγάλες ποσότητες οπλισμού από την Αλβανία

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2019, 18:03
Μέρος του οπλισμού που κατασχέθηκε
|Ελληνική Αστυνομία

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που μετέφερε μεγάλες ποσότητες οπλισμού από την Αλβανία

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2019, 18:03

Κύκλωμα που έφερνε στην Ελλάδα από την Αλβανία μεγάλες ποσότητες όπλων και πυρομαχικών εξάρθρωσε αστυνομία στην Κρήτη.

Από ένα τυχαίο έλεγχο οι Αρχές προχώρησαν σε έξι συλλήψεις, ενώ κατασχέθηκαν όπλα και πολλές χιλιάδες φυσίγγια.

Η σπείρα φέρεται να είχε φέρει στη χώρα τους τελευταίους μήνες έναν απροσδιόριστα μεγάλο αριθμό πυρομαχικών από την Αλβανία.

Το κύκλωμα είχε δύο πυρήνες, στην Αλβανία και την Κρήτη. Τα μέλη στην Κρήτη έκαναν την παραγγελία που συγκέντρωνε ο πυρήνας της Αλβανίας. Επειτα, τα μέλη στην Κρήτη αναλάμβαναν την παραλαβή, τη μεταφορά με φορτηγό και τέλος την παράδοση των όπλων στους ενδιαφερόμενους.

Η μεταφορά των όπλων γινόταν με φορτηγό που οδηγούσε ο 54χρονος που συνελήφθη. Του φορτηγού προπορευόταν όχημα που οδηγούσε ο 59χρονος που είτε παραλάμβανε τα όπλα και τα πυρομαχικά απευθείας από τους προμηθευτές στην Αλβανία, σε ασφαλή κρησφύγετα σε βοσκότοπους στην Ηπειρο που χρησιμοποιούσε ο 55χρονος που συνελήφθη, είτε σε άλλους χώρους στη δυτική Μακεδονία.Στο πλαίσιο της έρευνας σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 11 Ελλήνων και πέντε αλλοδαπών.

Από αυτούς, συνελήφθησαν έξι Ελληνες, ηλικίας 59, 55, 54, 42, 31 και 64 ετών, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, που δραστηριοποιείται στην παράνομη εισαγωγή, διακίνηση και εμπορία όπλων και πυρομαχικών.

Το Σάββατο, σε έλεγχο που έγινε στα Χανιά, στο φορτηγό του 54χρονου κατασχέθηκαν:

  • 4 πολεμικά όπλα τύπου καλάσνικοφ
  • 6 γεμιστήρες καλάσνικοφ
  • 122.566 φυσίγγια για πολεμικό όπλο τύπου καλάσνικοφ
  • 4 κλείστρα και 2 εξωλκείς προοριζόμενα για πολεμικό τυφέκιο τύπου καλάσνικοφ

Η αστυνομία εκτιμά ότι το οικονομικό όφελος που θα αποκόμιζαν τα μέλη του κυκλώματος από το φορτίο φτάνει τα 232.000 ευρώ.

Σε έρευνα που έγινε στις οικίες των συλληφθέντων κατασχέθηκαν όπλα, φυσίγγια, γεμιστήρες, κροτίδες, θήκες πιστολιού και πλήθος συσκευών κινητών τηλεφώνων και καρτών τηλεφωνικών συνδέσεων