373
Ο Αντονι Φάουτσι σε μία από τις τακτικές ενημερώσεις του στην αρμόδια επιτροπή του Κογκρέσου για τη διαχείριση της πανδημίας | Reuters

Εξαλλος ο Φάουτσι γιατί τον χρησιμοποίησαν σε προεκλογικό σποτ του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2020, 12:03
Ο Αντονι Φάουτσι σε μία από τις τακτικές ενημερώσεις του στην αρμόδια επιτροπή του Κογκρέσου για τη διαχείριση της πανδημίας
|Reuters

Εξαλλος ο Φάουτσι γιατί τον χρησιμοποίησαν σε προεκλογικό σποτ του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2020, 12:03

Νέο επεισόδιο δημιουργήθηκε στην κόντρα Τραμπ – Φάουτσι μετά τη χρήση αποσπάσματος από παλιότερη συνέντευξη του επικεφαλής λοιμωξιολόγου της αμερικανικής κυβέρνησης σε προεκλογικά σποτ του προέδρου.

Ο Φάουτσι διαμαρτυρήθηκε υποστηρίζοντας ότι τα λόγια του χρησιμοποιήθηκαν αποσπασματικά από την καμπάνια του Τραμπ και εντελώς εκτός του αρχικού πλαισίου.

Στο σποτ ο ειδικός ακούγεται να λέει «δεν μπορώ να φανταστώ ότι οποιοσδήποτε θα μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο», υποτίθεται αναφερόμενος στη διαχείριση της πανδημίας από τον Τραμπ.

Στην πραγματικότητα, όμως, ο Φάουτσι μιλούσε για την ομάδα των ειδικών που εργάζονται για την καταπολέμηση του κορονοϊού στις ΗΠΑ, οι οποίοι συνεργάζονται με τον Λευκό Οίκο. Πρόκειται για συνέντευξη του ειδικού τον Μάρτιο, στο Fox News.

«Στα σχεδόν 50 χρόνια δημόσιας υπηρεσίας μου, δεν έχω ποτέ στηρίξει δημοσίως κάποιον πολιτικό υποψήφιο. Τα σχόλια που μου αποδίδονται χωρίς την άδειά μου στην διαφήμιση των Ρεπουμπλικάνων είναι εκτός πλαισίου και προέρχονται από μία δήλωσή μου πριν από μήνες για τις προσπάθειες των ομοσπονδιακών λειτουργών δημόσιας υγείας», τόνισε ο Φάουτσι στο CNN.

Δείτε εδώ το επίμαχο απόσπασμα από την συνέντευξη του Φάουτσι τον Μάρτιο:

Οπως αναμενόταν, παρά τη διαμαρτυρία του Φάουτσι, το αυτί των συμβούλων του Τραμπ δεν φάνηκε να… ιδρώνει. «Αυτά είναι λόγια του δρος Φάουτσι. Το βίντεο είναι από μια τηλεοπτική συνέντευξη του Φάουτσι, στην οποία εξήρε το έργο της κυβέρνησης Τραμπ. Τα λόγια είναι ακριβή και βγήκαν από το στόμα του Φάουτσι», δήλωσε ο Τιμ Μέρτο, υπεύθυνος επικοινωνίας του Τραμπ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...