278
To καραβάνι των μεταναστών στο Μεξικό | REUTERS

Εξαλλος με τους Δημοκρατικούς ο Τραμπ -στέλνει στρατό στα σύνορα για το καραβάνι μεταναστών

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2018, 17:37
To καραβάνι των μεταναστών στο Μεξικό
|REUTERS

Εξαλλος με τους Δημοκρατικούς ο Τραμπ -στέλνει στρατό στα σύνορα για το καραβάνι μεταναστών

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2018, 17:37

Με αποστολή στρατιωτικών ενισχύσεων στα σύνορα με το Μεξικό και τη συνοριοφυλακή σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού, ο Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζεται να ανακόψει την πορεία περίπου τριών χιλιάδων μεταναστων οι οποίοι με αφετηρία την Ονδούρα φιλοδοξούν να εισέλθουν στα επόμενα 24ωρα σε αμερικανικό έδαφος.

Με μία σειρά από οργισμένα tweet, σε διάστημα λίγων λεπτών, ο αμερικανός πρόεδρος επιτίθεται σε Γουατεμάλα, Ονδούρα και Ελ Σαλβαδόρ για την αδυναμία τους να ελέγξουν τις χιλιάδες μεταναστών που έφυγαν από τη χώρα τους για να περάσουν παράνομα στο έδαφος των ΗΠΑ, απειλώντας τις ανοικτά με διακοπή ή μείωση της ξένης βοήθειας που τους δίνεται περιοδικά.

 Από τα πυρά του προέδρου Τραμπ δεν γλίτωσαν ούτε οι αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές του  Μεξικού που δεν κατάφεραν να σταματήσουν την πορεία του καραβανιού προς τα νότια σύνορα των ΗΠΑ.

Υπό το βάρος της απειλής αυτής, ο πρόεδρος των ΗΠΑ κήρυξε κατάσταση εθνικού συναγερμού θέτοντας σε ύψιστη φυλακή τη Συνοριοφυλακή και τον Στρατό της χώρας του, υπογραμμίζοντας για μία ακόμη φορά την ανάγκη αλλαγής του σχετικού νομοθετικού πλαισίου.

Ως αποκλειστικά υπεύθυνους για την αδυναμία αλλαγής του απαράδεκτου – όπως τον χαρακτηρίζει- μεταναστευτικού Νόμου στις ΗΠΑ, ο Τραμπ θεωρεί τους Δημοκρατικούς και εν όψει των Ενδιάμεσων Εκλογών καλεί με νόημα τους αμερικανούς πολίτες να το λάβουν αυτό υπόψη τους.

«Αυτά τα καραβάνια αποτελούν ντροπή για το Δημοκρατικό Κόμμα. Αλλάξτε ΤΩΡΑ τον μεταναστευτικό νόμο», τόνισε σε ένα ακόμη tweet, κατηγορώντας ανοικτά τους Δημοκρατικούς ότι ενθαρρύνουν τη μαζική μετανάστευση στις ΗΠΑ.

Εδώ και μέρες, ο αμερικανός πρόεδρος έχει προειδοποιήσει ότι θα κλείσει τα νότια σύνορα των ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ περίπου 3.000 μετανάστες από την Ονδούρα ξεκίνησαν ξανά την πορεία τους από την πόλη Σιουδάδ Ιδάλγο στο νότιο Μεξικό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...