164
Ο Μενγκ Χονγκγουέι | Jeff Pachoud/Pool via Reuters

Εξαφανίστηκε ο επικεφαλής της Ιντερπόλ

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2018, 14:42
Ο Μενγκ Χονγκγουέι
| Jeff Pachoud/Pool via Reuters

Εξαφανίστηκε ο επικεφαλής της Ιντερπόλ

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2018, 14:42

Η γαλλική αστυνομία ξεκίνησε έρευνα έπειτα από την καταγγελία της συζύγου του επικεφαλής της Ιντερπόλ Μενγκ Χονγκγουέι για την εξαφάνισή του, όπως δήλωσαν σήμερα Παρασκευή αστυνομικές πηγές.

Η σύζυγος του Μενγκ, η οποία ζει μαζί με τον 64χρονο στη Λιόν, όπου εδρεύει η Ιντερπόλ, επικοινώνησε με την αστυνομία καθώς δεν είχε νέα του από τα τέλη Σεπτεμβρίου που ταξίδεψε στην Κίνα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Η εκλογή του -η πρώτη κινέζου αξιωματούχου στην 95χρονη ιστορία της Ιντερπόλ- είχε σημάνει συναγερμό, τότε, σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, όπως η Διεθνής Αμνηστία, που εξέφρασαν ανησυχίες μήπως το Πεκίνο χρησιμοποιήσει την Ιντερπόλ για να συλλαμβάνει αντιφρονούντες και φυγάδες στο εξωτερικό.

H εξαφάνισή του Μενγκ έρχεται λίγο καιρό έπειτα από εκείνη της διάσημης συμπατριώτισσάς του ηθοποιού Φαν Μπινγκμπίνγκ, που ζήτησε προ ημερών συγγνώμη μέσω των social media για φοροδιαφυγή μετά το πρόστιμο-μαμούθ που της επέβαλαν οι κινεζικές Αρχές.

Ο Μενγκ διετέλεσε υφυπουργός Δημόσιας Ασφάλειας της Κίνας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Ιντερπόλ, ενώ η θητεία του στην Ιντερπόλ λήγει το 2020.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...