291
| YouTube

Εξαδάκτυλος: Στο δίλημμα λιανεμπόριο ή Γ’ Λυκείου προτείνουμε άνοιγμα της αγοράς

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2021, 13:30

Εξαδάκτυλος: Στο δίλημμα λιανεμπόριο ή Γ’ Λυκείου προτείνουμε άνοιγμα της αγοράς

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2021, 13:30

Ανοιγμα λιανεμπορίου ή Γυμνασίων και Λυκείων;

Την απάντηση έδωσε σε τηλεοπτική του εμφάνιση στον ΣΚΑΪ, την Τετάρτη, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, που επιβεβαίωσε ότι το επόμενο βήμα –αν και όταν αυτό γίνει– θα είναι το άνοιγμα των καταστημάτων.

Το επόμενο βήμα είναι να στηριχθεί η μεσαία τάξη, άρα να ανοίξει το λιανεμπόριο, δήλωσε ο κ. Εξαδάκτυλος, οπότε «αν είναι να κάνουμε ένα βήμα, το βήμα θα είναι αυτό».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΙΣ, με το click away δεν υπήρξε ιδιαίτερη επιβάρυνση τις ημέρες των γιορτών και τα στοιχεία αυτά θα τα έχουμε προσεχώς. «Αν χρειαστεί, θα υπάρξουν και μέτρα για την κινητικότητα. Αν τα στοιχεία το επιτρέπουν, θα ανοίξουν και το λιανεμπόριο και τα Γυμνάσια-Λύκεια».

Οσον αφορά το click in shop, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε πως επί του πρακτέου είναι το ίδιο με την αγορά τροφίμων στο σουπερμάρκετ.

Ο κ. Εξαδάκτυλος χαρακτήρισε εξάλλου πολύ πιθανό να υπάρξει ειδικό καθεστώς στις «κόκκινες» περιοχές για το άνοιγμα της αγοράς.

Στο σημείο αυτό και ειδικά για την Κοζάνη, υποστήριξε ότι η κατάσταση στην Περιφερειακή Ενότητα πρέπει να αναθεωρηθεί άμεσα επί τα βελτίω, κάνοντας λόγο για τεχνικά προβλήματα, που, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, παρατηρήθηκαν με την ενσωμάτωση τεστ, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί η επιδημιολογική εικόνα.

Οσο για το αν θα ανακοινωθεί αυτή την Παρασκευή η επανέναρξη της λειτουργίας της αγοράς, απάντησε ότι δεν γνωρίζει ποια είναι η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της Παρασκευής, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά βήματα μαζί, αφού δεν υπάρχει καμία δραστηριότητα που να μην ευνοεί την εξάπλωση του ιού.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά βήματα ταυτόχρονα. Δεν έχουμε ξεπεράσει το πρόβλημα. Δεν υπάρχει καμία δραστηριότητα η οποία δεν επιτείνει τη μετάδοση του ιού. Σε οποιοδήποτε άνοιγμα, περιμένουμε την επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας»,  ανέφερε συγκεκριμένα.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...