316
Υποστηρικτής του βραζιλιάνου προέδρου Μπολσονάρο με τα κατάλληλα μέτρα προστασίας | REUTERS/Amanda Perobelli

Εκρηκτική η κατάσταση με τον κορονοϊό σε Βραζιλία και Χιλή

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2020, 08:37
Υποστηρικτής του βραζιλιάνου προέδρου Μπολσονάρο με τα κατάλληλα μέτρα προστασίας
|REUTERS/Amanda Perobelli

Εκρηκτική η κατάσταση με τον κορονοϊό σε Βραζιλία και Χιλή

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2020, 08:37

Για τα καλά έχει εγκατασταθεί ο κορονοϊός στη Νότια Αμερική, με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται συνεχώς, φέρνοντας στα όριά τους τα συστήματα υγείας.

Την Κυριακή, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας, καταγράφηκαν άλλοι 653 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, της ασθένειας που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, αυξάνοντας στα 22.666 το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 αυξήθηκε κατά 15.813 στα 363.211. Η Βραζιλία είναι πλέον δεύτερη στον κόσμο σε κρούσματα.

Η κατάσταση ανάγκασε τις ΗΠΑ να απαγορεύσουν την είσοδο αλλοδαπών από τη Βραζιλία.

Ολοι οι μη Αμερικανοί που βρίσκονταν στη Βραζιλία ως και 14 ημέρες πριν αιτηθούν να τους επιτραπεί η είσοδος στις ΗΠΑ θα βλέπουν στο εξής τα αιτήματά τους να απορρίπτονται, ξεκαθάρισε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου. Το διμερές εμπόριο δεν αναμένεται να επηρεαστεί από το μέτρο αυτό, προστίθεται στο κείμενο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει απαγορεύσει την είσοδο σε ταξιδιώτες από την Κίνα, χώρες της Ευρώπης, τον Καναδά και το Μεξικό.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα παραδέχτηκε ότι το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας του βρίσκεται υπό εντεινόμενη πίεση κι έχει φθάσει πλέον «πολύ κοντά στα όριά του».

«Εχουμε πολύ μεγάλη αύξηση των αναγκών και της ζήτησης για ιατρική περίθαλψη, για κλίνες μονάδων εντατικής θεραπείας και συσκευές μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής», τόνισε ο Πινιέρα κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε νοσοκομείο στο Σαντιάγο, όπου καταγράφεται η υψηλότερη συγκέντρωση κρουσμάτων.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό πλησιάζει τα 70.000, αφού σημειώνεται αύξησή τους με ραγδαίο ρυθμό τις τελευταίες ημέρες.

Το υπουργείο Υγείας κατέγραψε 3.709 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης το προηγούμενο εικοσιτετράωρο, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 να φθάνει τους 69.102.

Ο αριθμός των ασθενών που έχουν υποκύψει στην COVID-19 έφθασε χθες τους 718.

Περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού της Χιλής (που συνολικά είναι 19 εκατ.) τελεί σε υποχρεωτική καραντίνα, καθώς η κυβέρνηση επέβαλε lockdown στο Σαντιάγο και σε αρκετές άλλες μεγάλες πόλεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...