233
Σκηνικό απόλυτης καταστροφής στο λιμάνι της Βηρυτού | REUTERS/Aziz Taher

Εκρηξη στη Βηρυτό: Πληροφορίες για μία Ελληνίδα νεκρή και δύο τραυματίες

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2020, 13:08
Σκηνικό απόλυτης καταστροφής στο λιμάνι της Βηρυτού
|REUTERS/Aziz Taher

Εκρηξη στη Βηρυτό: Πληροφορίες για μία Ελληνίδα νεκρή και δύο τραυματίες

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2020, 13:08

Δύο Ελληνίδες είναι μεταξύ των χιλιάδων τραυματιών της τρομακτικής έκρηξης που ισοπέδωσε το απόγευμα της Τρίτης το λιμάνι και μεγάλο μέρος της πόλης της Βηρυτού. Πληροφορίες αναφέρουν ακόμη ότι άλλη μία Ελληνίδα σκοτώθηκε από την έκρηξη.

Η εικόνα για την κατάσταση των Ελλήνων, λόγω του χάους που επικρατεί στην πόλη, δεν ήταν σαφής. Γινόταν λόγος είτε για έναν άνδρα νεκρό είτε για τη σύζυγο ενός Ελληνα.

Σε δηλώσεις της στο protothema.gr νωρίτερα την Τετάρτη, η πρεσβευτής της Ελλάδας στον Λίβανο, Κατερίνα Φουντουλάκη, έκανε λόγο για νεκρό άνδρα. Οι τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση, είπε ακόμη η πρεσβευτής.

«Το προσωπικό μας εδώ στην πρεσβεία και οι οικογένειές τους είναι όλοι πολύ καλά. Εχουμε μόνο υλικές ζημιές στις εγκαταστάσεις μας, εδώ στην πρεσβεία», πρόσθεσε.

Οι συνθήκες στη Βηρυτό είναι εξαιρετικά δύσκολες. Τα νοσοκομεία αδυνατούν να περιθάλψουν χιλιάδες τραυματίες που έχουν μεταφερθεί σε αυτά, και λόγω των ελλείψεων στο σύστημα υγείας αλλά και επειδή έχουν υποστεί ζημιές από την έκρηξη.

Διπλωματικές πηγές διευκρίνισαν ότι το Ελληνορθόδοξο Νοσοκομείο της Βηρυτού ετέθη εκτός λειτουργίας και οι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία.

Οδηγίες από το υπουργείο Εξωτερικών

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε οδηγίες για τους έλληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο και έχουν επηρεαστεί από τις εκρήξεις.

Οι έλληνες πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την πρεσβεία της Ελλάδος στα τηλέφωνα 00961 78990315 και 00961 81507061, καθώς και με τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών, στο τηλέφωνο +30210368 1730 και στο e-mail: [email protected].

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...