445
| Menelaos Myrillas / SOOC

Εκπρόσωπος Αστυνομικών για Πέραμα: Ούτε δολοφόνοι ούτε μελλοθάνατοι – Πολιτικά συμφέροντα μάς «αφοπλίζουν»

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2021, 09:35
|Menelaos Myrillas / SOOC

Εκπρόσωπος Αστυνομικών για Πέραμα: Ούτε δολοφόνοι ούτε μελλοθάνατοι – Πολιτικά συμφέροντα μάς «αφοπλίζουν»

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2021, 09:35

Την πεποίθησή του ότι οι επτά αστυνομικοί που συμμετείχαν στην καταδίωξη στο Πέραμα θα δικαιωθούν, καθώς θα αποδειχθεί ότι ήταν σε νόμιμη άμυνα, εξέφρασε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών, Βασίλης Ντούμας.

Οσο για τον καταιγισμό πυρών από τους αστυνομικούς κατά των επιβαινόντων στο κλεμμένο λευκό Hyundai, ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι καμία επιχείρηση δεν κρίνεται από τον αριθμό των βολίδων και  όλα εξαρτώνται από το μέγεθος του κινδύνου, «όταν έχεις να αντιμετωπίσεις όχημα δύο τόνων να κατευθύνεται καταπάνω σου».

Οι αστυνομικοί που ήταν στο περιστατικό δεν είναι δολοφόνοι, αλλά ούτε και μελλοθάνατοι, παρατήρησε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως οι συνάδελφοί του δεν ξύπνησαν για να ληστέψουν, αλλά για να πάνε στη δουλειά τους και προφανώς να μη χρησιμοποιήσουν τον οπλισμό τους. Και όμως σήμερα είναι κρατούμενοι.

Οσον αφορά την εντολή που φέρεται να δόθηκε από το Κέντρο Επιχειρήσεων, εκτίμησή του ήταν ότι δεν επρόκειτο για περιστατικό όπου έπρεπε να διακοπεί η καταδίωξη, διερωτώμενος με νόημα τι ακριβώς θέλουμε από την ΕΛ.ΑΣ. και αν θέλουμε μία Αστυνομία «διακοσμητική».

Οπως μάλιστα υποστήριξε, δεν έχει αποδεχθεί ότι όντως οι αστυνομικοί άκουσαν τη συγκεκριμένη εντολή:

«Την άκουσαν οι αστυνομικοί; Έχει αποδειχθεί ότι την άκουσαν; Προφανώς αν το Κέντρο έδωσε εντολή να σταματήσουν, έπρεπε να σταματήσουν. Θέλετε να μπούμε στο αν έχουμε συγχρόνους ασυρμάτους που ακούνε παντού;».

«Πολιτικά συμφέροντα μάς αφοπλίζουν»

Ο κ. Ντούμας ζήτησε να σταματήσουν οι αντεγκλήσεις γύρω από την υπόθεση, διότι και αύριο θα χρειάζεται μία Αστυνομία που θα συλλαμβάνει.

«Θα σας πω τι αφοπλίζει τους συναδέλφους μου αστυνομικούς και τι ενδεχομένως αισθάνονται σήμερα που πάνε για δουλειά και έχουν αυτό το δισταγμό. Είναι η εμπλοκή των πολιτικών συμφερόντων πάνω στο κορμί ενός νεκρού παιδιού και πάνω στα κορμιά των αστυνομικών που σήμερα είναι κρατούμενοι και ταλαιπωρούνται μαζί με τις οικογένειές τους για να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών.

Μαυροειδάκος: Δεν θα αφήσουμε τους συναδέλφους μας βορά αντιπαραθέσεων στην πολιτική αρένα

«Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ δεν ξυπνάνε το πρωί για να αφαιρέσουν μια ανθρώπινη ζωή. Έχουν ταχθεί για να την προστατεύουν και αυτό είναι κάτι που κάνουν χρόνια και το αποδεικνύουν έμπρακτα, με κόστος ζωής των μελών της που έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο. Είναι αδιανόητο στη σύγχρονη Αστυνομία να υπάρχει εντολή -εάν υπάρχει- “εγκαταλείψτε την καταδίωξη ύποπτου οχήματος”, στο οποίο κανένας από τους συναδέλφους δεν γνώριζε αν οι επιβαίνοντες είναι υπαίτιοι αυτοφώρου κακουργήματος, αυτοφώρου πλημμελήματος ή την ιδιότητά τους.

»Από τα πιο σύγχρονα κράτη, έως τα τριτοκοσμικά, δεν υπάρχει αστυνομικό μνημόνιο που να διατάσσει τη διακοπή της καταδίωξης.

Το Σωματείο Ειδικών Φρουρών στηρίζει τους συναδέλφους και δεν θα τους αφήσει να γίνουν βορά πολιτικών αντιπαραθέσεων στην πολιτική αρένα», δήλωσε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...